Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Verdachte ontkomt aan politieachtervolging

Toegevoegd: 07-12-2023, 12.45 uur
Verdachte ontkomt aan politieachtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagavond een automobilist achtervolgd door Middelburg en Vlissingen. De bestuurder wist uiteindelijk te ontsnappen ondanks dat hij zichzelf had klemgereden. De politie doet nader onderzoek.


Een zogeheten ANPR-camera registreerde woensdagavond rond 19.00 uur het kenteken van een voertuig dat als verdacht was aangemerkt. De eigenaar zou zich mogelijk bezighouden met criminele activiteiten en zou bovendien geen rijbewijs hebben. Reden genoeg voor de politie om naar het voertuig en de bestuurder uit te kijken.

Rond 19.25 uur zag een agent het voertuig rijden op de N57 bij Vrouwenpolder. De agent ging vervolgens voor het gezochte voertuig rijden en gaf de bestuurder een stopteken. De automobilist leek de politieauto in eerste instantie te volgen, maar op een gegeven moment ging deze er alsnog met hoge snelheid vandoor.

De achtervolging werd ingezet en deze verplaatste zich richting Vlissingen. “Vanwege het rijgedrag van de bestuurder moesten diverse tegenliggers uitwijken naar de berm. De bestuurder haalde namelijk gevaarlijk in en reed over verdrijvingsvlakken en in tegengestelde richting”, zo vertelt de politie.

Op de Bloemenlaan in Vlissingen moest de bestuurder afremmen vanwege wegwerkzaamheden. De politieauto kwam ook tot stilstand en raakte hierbij het voertuig van de verdachte. De bestuurder sprong echter uit de auto en zette het meteen op een lopen.

De politie zette de achtervolging te voet voort, maar de verdachte wist te ontkomen en is ook later niet meer aangetroffen. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen voor onderzoek. De eigenaar van het voertuig kan volgens de politie diverse boetes verwachten. Uit onderzoek zal moeten blijken wie de bestuurder was van het voertuig, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (11-12-2023 om 07:38)
Een tip voor de Politie in Zeeland: Schaf een helikopter aan met een hitte-zoeker, zo doen ze dat ook in Engeland. Geen een crimineel zal dan ontkomen.
Mijn mening (8-12-2023 om 22:09)
@peter, dat lijkt mooi maar moeten we ons dan laten beïnvloeden door dit soort padjakkers ?
Peter (8-12-2023 om 20:24)
Het wordt tijd dat een eigenaar van een voertuig aansprakelijk wordt gesteld, verzekering op naam van bestuurder, verantwoordelijk voor alles wat met zijn voertuig gebeurd.
cees (8-12-2023 om 16:34)
Signalement graag
Mijn mening (8-12-2023 om 09:35)
Trek dit voertuig dan gelijk helemaal uit elkaar. Wie weet zit het vol met verborgen ruimtes. Neem ook gelijk zijn rijbewijs af aub.
Lezer (7-12-2023 om 20:47)
Chapeau voor dit Fantastische Politie werk ! Vlissingen is hierdoor -1 Veiliger geworden En is +1 gestegen op de Tokkie stad lijst. Klem rijden en laten gaan... Maar wel respect vragen, terwijl ze je bekeuren Voor dat achterlichtje !!!
Cookie-instellingen beheren