Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 129 km

Betrokkene ongeval Ritthem aangehouden na positieve speekseltest

Toegevoegd: 11-12-2023, 09.16 uur
De bestuurder is aangehouden na het afgeven van een positieve speekseltest.
De bestuurder is aangehouden na het afgeven van een positieve speekseltest.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

RITTHEM – Eén van de betrokkenen van het ongeval bij Ritthem vanmorgen is aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed van drugs.


De bestuurder was maandagmorgen omstreeks 07.00 uur betrokken bij een verkeersongeval op de Europaweg Noord. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. De bestuurder is nagekeken door de ambulancedienst. Hierna is er bij de man een alcohol- en drugstest afgenomen. De man testte positief op de speekseltest.

De man is aangehouden voor mogelijk rijden onder invloed van drugs. Nader onderzoek moet uitwijzen of de man daadwerkelijk drugs gebruikt heeft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (11-12-2023 om 18:52)
Govern, hoeveel had jij gesnoven toen je onderstaande schreef???
Arnold (11-12-2023 om 18:23)
Nu we overgeleverd zijn aan allerlei sukkels die blijkbaar niet snappen wat nog wel en niet kan wanneer je wilt gaan auto rijden, hebben we gelukkige onze rots in de branding "GoverntheMente" die het wel snapt. De samenleving is weer gered. Maar......, vind je het erg als ik dan toch maar liever af ga op wat er staat in de wetgeving, voor het bepalen van wanneer je geacht wordt nog een motorvoertuig te kunnen besturen en de interpretatie daarvan liever overlaat aan mensen die er voor geleerd hebben?
Emergo (11-12-2023 om 16:22)
Tuurlijk, des te meer des te beter. Wat een onzin.
GoverntheMente (11-12-2023 om 12:20)
De positieve drugstest kan worden veroorzaakt doordat de persoon in het weekend wat heeft gebruikt maar zondag gewoon weer goed heeft gegeten en geslapen. In dat geval word de drugs daar onterecht als fout gezien. Kan ook dat iemand al dagen niet heeft geslapen en voor vertrek nog wat stimulerende middelen heeft genomen en eigenlijk helemaal niet meer had moeten rijden. Al is vermoeidheid in dat geval wel de hoofdoorzaak maar heeft de drugs wel de zware vermoeidheid mogelijk gemaakt. Maar ik blijf het belachelijk vinden dat er niet met amfetamine gereden mag worden. Dan moeten ze cafeïne ook verbieden. Verschil is klein wat werking betreft en in het voordeel van amfetamine. En THC en cocaïne kan je ook prima mee rijden.
Cookie-instellingen beheren