Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

Kind fietst tegen auto aan in Middelburg

Toegevoegd: 11-12-2023, 15.09 uur
Het kind hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Het kind hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Een kind is maandagmorgen door het ambulancepersoneel onderzocht nadat deze betrokken was geweest bij een ongeval in Middelburg. 


Het ongeval gebeurde omstreeks 08.30 op de Hooge Meestraat in Middelburg, bij een basisschool. Volgens de politie is er sprake geweest van een ongeval tussen en een auto en een fietser. Hierbij reed een jong kind tegen een auto aan. 

De politie en ambulancedienst zijn ter plaatse gekomen. Het kind is door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De schade wordt verder afgehandeld via de verzekering.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Balsam (12-12-2023 om 20:16)
Als de auto eigenaar de klos is moet hoognodig de wet aangepast worden, anders een brief naar Omzigt of Wilders sturen.
Arnold (12-12-2023 om 19:46)
@Peter, Bij een aanrijding tussen een fiets en een auto, wordt de auto wettelijk verantwoordelijk gehouden, tenzij er grove nalatigheid of opzet van de fietser aangetoond kan worden. Maar.............deze regel geldt enkel wanneer de auto deel uit maakt van het verkeer en een geparkeerde auto maakt geen deel uit van het verkeer. Wanneer iemand, op welke manier dan ook, schade toebrengt aan een geparkeerde auto, is deze persoon zelf, of bij jeugdigen de ouders, wettelijk verantwoordelijk. Ik heb het zelf aan de hand gehad, dat een kind tegen mijn geparkeerde auto aanreed en de WA verzekering van de ouders heeft keurig mijn schade betaald. Je zuigt dus alles uit je duim.
Peter (12-12-2023 om 16:38)
Fietser, vergeet het maar. Lees de polis maar even door. Kinderen onder de 16 jaar helaas pindakaas.
fietser (12-12-2023 om 11:38)
@ Peter, de ouders hebben toch een WA verzekering afgesloten neem ik aan Wie is aansprakelijk bij schade door kind? Schuld door schade minderjarig kind Is uw kind jonger dan 14 jaar, dan ligt de aansprakelijkheid bij u. Dit geldt als u het ouderlijk gezag of de voogdij heeft over het kind. Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering, dan kunt u daarop meestal de schade verhalen. Is uw kind 14 of 15 jaar, dan is het zelf aansprakelijk.
Peter (12-12-2023 om 09:40)
Bij mij voor de deur reed een gastje van 14 even tegen de auto van de buurman die op straat stond geparkeerd. Hij kwam het netjes melden. Grote deuk in de motorkap. Niemand boos. Maar daarna begon het gedonder. De automobilist is aansprakelijk voor de schade van de fietser zonder dat zijn schuld bewezen hoeft te worden. En in het geval van een kind hoeft de verzekering niets te betalen. Een bos bloemen, een briefje van de ouders, daar wacht de buurman nog steeds op. Ondertussen kon hij zijn WA verzekerde autootje wel even laten opknappen voor 700 Euro. Dus er wordt hier helemaal NIETS geregeld met de verzekering. Die gaan namelijk NIET betalen.
Ik (12-12-2023 om 08:02)
Wat een rare reacties,en je moet goed lezen. Er staat toch dat het geregeld wordt met de verzekering! En wat de weg betreft is het dauw wat er op ligt.
Cookie-instellingen beheren