Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 100 km

Last onder dwangsom na drugsvondst in auto

Toegevoegd: 22-12-2023, 12.58 uur
Last onder dwangsom na drugsvondst in auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - De politie heeft twee inwoners van Sint-Maartensdijk een last onder dwangsom opgelegd naar aanleiding van de vondst van drugs in een auto eerder dit jaar.


Op 26 mei trof de politie op de openbare weg in Sint-Maartensdijk in een stilstaande auto in totaal 11 zogeheten ponypacks met cocaïne aan. In totaal werd 3,85 gram cocaïne aangetroffen in de auto. Voor de burgemeester van Tholen aanleiding om een last onder dwangsom op te leggen aan zowel de bestuurder als de bijrijder van de auto.

"Als zij zich opnieuw op een openbare plaats binnen de gemeente Tholen op houden met het doel drugs te verhandelen, dan moeten zij per persoon een geldbedrag van € 5.000,- per elke geconstateerde overtreding, met een maximum van € 20.000,- per persoon betalen", zo legt de gemeente uit in een persbericht.

Het besluit van de burgemeester is genomen op basis van de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Tholen. Hierin staat dat het is verboden "zich op een openbare plaats op te houden met het kennelijke doel om, al dan niet tegen betaling, middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop gelijkende waar af te leveren, aan te bieden of te verwerven, daarbij behulpzaam te zijn of daarin te bemiddelen".


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren