Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Weer onrustig in Krabbendijke, politie grijpt in

Toegevoegd: 01-01-2024, 05.45 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - De politie heeft tijdens de nieuwjaarsnacht ingegrepen toen het opnieuw onrustig was in Krabbendijke. Ook de Mobiele Eenheid (ME) was in het dorp.


Zaterdagmiddag stelde de burgemeester van de gemeente Reimerswaal al een samenscholingsverbod in na 'ernstige wanordelijkheden'. Het verbod liep tot zondagavond 23.00 uur. Aan het begin van de nieuwjaarsnacht, toen het samenscholingsverbod was afgelopen, werd het toch weer onrustig in het dorp.

Rond 03.00 uur werd de brandweer opgeroepen nadat brand was gesticht op de kruising van de Dorpsstraat met de Noordweg en de Johan Willem Frisostraat. Zaterdag was het daar ook al raak. Toen dreef de politie de aanwezigen met zachte dwang uiteen. Vannacht werden wederom een stuk of tien politiewagens ingezet. Ook zeker vier busjes van de Mobiele Eenheid (ME) waren ter plekke.

​Net als zaterdag zijn de restanten van het vuur opgeruimd met behulp van een vrachtwagen. Op en rond het plein bleven nog wel veel vuurwerkresten, kratjes bier en lege bierflesjes achter. Ook waren onder meer een prullenbak en een bloembak vernield. Toen de rust weer was wedergekeerd werd bij een politiebusje zwaar vuurwerk afgestoken. Hierop kwam weer een groot aantal agenten, waaronder ook een hondengeleider, op de been. Het is niet bekend of er arrestaties zijn verricht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sara (1-1-2024 om 13:42)
Tja na 24.00 uur is het maandag en dan "mogen" de hufters weer. Weet niet wat er in die kerken wordt verkondigd, maar kloppen doet dat niet! Zeer zwaar aanpakken dat tuig!
Hans (1-1-2024 om 12:49)
Ben zelf oud-krabbendijkenaar, ken de bijbelbelt daarom door en door. Na het verlaten van de christelijke verplichtingen, zoals verplicht 2 x naar de tempel te gaan op zondag, zakken volgestopt met toffees werd ik direct op de 'zwarte ljjst' geplaatst, en de hartelijkheid veranderde in vijandschap. Wat dus mijn beslissing versterkte om die bende huichelaars de rug toe keren, na meer dan 40 jaar ben ik nog steeds die afvallige gidsverlater. Dus het verwonderd me niets wat daar keer op keer gebeurd, de ouders steken de kop in het zand, "dat doen die van mien nie"....Dat onze lieve Heer dit alles netjes in zijn grote boek bijhoud, om later de rekening te presenteren. Zoal de vromen zeggen: rekenschap afleggen van uw rentmeesterschap...Amen
It's me (1-1-2024 om 12:38)
Waarom wordt er altijd gezegd dat het de kerkmensen zijn die dat doen? Ik kom er niet vandaan maar vraag me af of het geloofshaat is wat tot zo'n uitspraak leidt of dat het echt zo is. Als het echt alleen de kerkelijke jongeren zijn dan lezen ze een andere Bijbel dan wij. Los van geloof moeten we onze naasten liefhebben (Ook of juist de hulpverleners) zorgen we voor de aarde (inclusief straatmeubilair) en gedragen we ons fatsoenlijk! Dus geen agressie en dronkenschap. Als je als ouders dingen uitlegt/bespreekt gaat het sneller goed denk ik. En zo weet mijn zoon bijv. dat hij een volgende oudejaarsdag en jaarwisseling binnen zit als hij zich misdraagt. Werkt goed tot nu toe.
Koos P. (1-1-2024 om 12:23)
Na Arnemuiden doet Krabbendijke het nu even dunnetjes over. Worden de gelovige jongeren thuis te strak aan het lijntje gehouden? Dat ze, zodra ze met elkaar uit de thuissituatie zijn, geen rem hebben? Vandaag zal het wel rustig zijn, iedereen heeft een houten kop van de drank.
Michel (1-1-2024 om 10:36)
En vandaag weer vrooms in de kerk. Achterbaks gedoe.
Lekkerdan (1-1-2024 om 09:25)
En dan weer lekker schijnheilig In de kerk gaan zitten? Wees maar trots op jullie jaarlijkse traditie
Cookie-instellingen beheren