Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Flinke uitslaande brand woning Middelburg

Toegevoegd: 23-06-2007, 02.24 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Granaat in Middelburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een flinke uitslaande woningbrand gewoed. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

De brand brak rond 01.15 uur uit op de bovenverdieping van een hoekwoning. Binnen enkele minuten rukten een blusvoertuig en een ladderwagen van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg uit naar het brandadres.

Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar 'middelbrand'. Dit resulteerde in de inzet van een extra blusvoertuig. Voor de zekerheid ging ook een ambulance ter plaatse. Toen de brandweer arriveerde had de brand zich al flink uitgebreid.

Met behulp van de ladderwagen is de brand vanaf de bovenzijde bestreden. Er werden diverse stralen lage druk afgelegd om de brandweerwagens van voldoende bluswater te voorzien. Het personeel van de toegesnelde ambulance heeft enkele personen ter plaatse onderzocht. Voor zover bekend hoefde er niemand naar het ziekenhuis.

Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij. Een Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen (ROGS) is ter plaatse geweest om metingen te doen. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Volgens de gemeente Middelburg is er echter geen reden voor paniek. Omwonenden moeten alleen opletten met spullen waarop mogelijk roet- en asbestdeeltjes terecht zijn gekomen.

De bewoners van het gebouw moesten de nacht elders doorbrengen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren