Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Rijontzegging en taakstraf geëist voor veroorzaken crash Vlissingen

Toegevoegd: 11-01-2024, 20.47 uur
Volgens een getuige reed de verdachte 80 km/uur.
Volgens een getuige reed de verdachte 80 km/uur.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen de 22-jarige R. de B. uit Middelburg een rijontzegging van 18 maanden waarvan negen voorwaardelijk en een taakstraf van 160 uur geëist. De gedaagde was de bestuurder van een gecrashte auto in Vlissingen.


Op 5 mei 2022, was De B. en een vriendin op het bevrijdingsfestival in Vlissingen toen de twee een meningsverschil kregen. De B. bracht het meisje naar huis, maar onderweg op de President Rooseveltlaan in Vlissingen ging het goed fout. Volgens getuigen reed De B. veel te hard en op enig moment verloor hij de macht over het stuur. De auto kwam met een ferme klap tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De schade daaraan bedroeg nog net geen 13.000 euro. Dat bedrag is De B. maandelijks aan het afbetalen. Het gevolg van de botsing was dat De B. wat gekneusde ribben opliep en de vriendin naast een gekneusde rib s een gebroken enkel opliep.

De snelheid waarmee De B. over de President Rooseveltlaan reed kon niet worden vastgesteld. Een getuige schatte die op zo'n 80 kilometer per uur, getuige het kabaal dat de BMW van De B. maakte. De B.'s raadsman stelde dat het gemaakte kabaal niets te maken heeft met de snelheid. In de eis van de officier van justitie was inbegrepen dat De B. onder invloed van drank (1,39 promille) en drugs (1,2 gram THC) verkeerde.  De rechtbank doet op 25 januari uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (12-1-2024 om 17:24)
@Thijs, ik ben geen ervaringsdeskundige en heb het ook nooit uitgeprobeerd op die drempel. Feit is wel dat die auto zodanig omhoog kwam door de snelheid dat de voorbanden geen grip meer hadden. Beetje hetzelfde verhaal als die politieachtervolging in de Paul Krugerstraat in Vlissingen waarbij een politieauto onderstuur kreeg en rechtdoor ging ipv de flauwe bocht naar rechts.
Thijs (12-1-2024 om 12:26)
Met 80 per uur komen je voorwielen niet van de grond. Maak daar maar minimaal 3 cijfers van waarvan de 2e geen 0 is
VdVonck (12-1-2024 om 07:48)
Nou nou wat een straf. Krijgt hij ook nog een reeks boetes voor de overtredingen of heeft hij al genoeg spijt betuigt voor de rechtbank? Rechtspraak in Nederland is een lachertje.
Vlissinger (11-1-2024 om 21:58)
Een 'kleine' aanvulling. Hij scheurde niet alleen te hard maar hij nam de drempel bedoelt voor het tegemoetkomende verkeer. Spookrijden dus. Door zijn snelheid kwamen zijn voorwielen los en kon hij niet meer naar rechts sturen. Ik kom heel regelmatig langs die drempel en als je ziet hoe scherp je dan bij moet sturen als je die drempel zoals hem aan de verkeerde kant neemt, dan heb je wel het inzicht van een ezel. Bezopen of niet staat er dan los van. Zelfs zonder die drempel was ie alsnog in een slip geraakt. Iedereen verdient een 2e kans, maar van mij mogen ze deze man levenslang z'n rijbewijs afnemen als hij zich zo laat opfokken door een meningsverschilletje, dat ie een gevaar voor o.a. fietsers etc. wordt. Kans op herhaling is aanwezig.
Cookie-instellingen beheren