Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf en rijontzegging voor veroorzaken ongeval Vlissingen

Toegevoegd: 25-01-2024, 19.41 uur
De rechtbank heeft de bestuurder een taakstraf en een rijontzegging opgelegd.
De rechtbank heeft de bestuurder een taakstraf en een rijontzegging opgelegd.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 22-jarige R. de B. uit Middelburg een taakstraf en een rijontzegging opgelegd. De verdachte veroorzaakte onder invloed een ongeval in Vlissingen.


Tijdens de festiviteiten rond Bevrijdingsdag in Vlissingen, in 2022, kregen De B. en een vriendin een meningsverschil. Dat was voldoende voor De B. om haar naar huis te brengen. Op weg naar haar huis, in de President Rooseveltlaan, verloor De B. de macht over het stuur en kwam hij tegen geparkeerde auto tot stilstand. De vriendin liep onder meer een gebroken enkel op en De B. wat gekneusde ribben. Hoe hard De B. had gereden, kon niet worden vastgesteld. Na onderzoek bleek De B. onder invloed van drank (1.39 promille) en drugs (1.2 gram THC) te zijn geweest. De schade aan de geparkeerde auto bedroeg zo'n 13.000 euro, die De B. druk bezig is om af te betalen.

De rechter heeft de verdachte een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van 18 maanden waarvan negen voorwaardelijk opgelegd. De officier van justitie had eenzelfde straf geëist.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (25-1-2024 om 22:55)
Men zegt wel eens, iedereen verdient een tweede kans en misschien is dat in dit geval ook wel zo al neig je te zeggen dat zoiemand nooit meer zou moeten mogen rijden. We kennen hem niet maar gezien zijn gedrag (wat zich vaak vertaald in de manier van rijden op de weg) en het feit dat het een jonge man betreft met een kort lontje, denk ik wel dat hij waarschijnlijk wel klaar is met zijn speelsheid en hoogmoed (komt voor de val) op de weg. Daarnaast zal hij er lang over doen voordat hij die schuld van 13.000 euro heeft afgelost waardoor hij niet zomaar klaar is met dat ongeval in z'n achterhoofd. De gedachte van 'zonde van al dat geld'. Hopelijk heeft ie ervan geleerd en gelukkig fietste daar toen geen kind.
Willem (25-1-2024 om 21:21)
Onder invloed van drank en drugs vind ik het een slappe straf, de betaler van de zorgverzekeringen draait weer voor de ziekenhuiskosten op. In een ideaal land werd je voertuig vernietigd, kreeg je nooit meer een rijbewijs en betaalde je alle kosten. Beter in de polissen opnemen dat je onder invloed niet verzekerd bent, de zorg was toch overbelast? Nee, profiteer maar weer van een ander.... Zielig figuur die nu loopt te klagen.
Cookie-instellingen beheren