Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 345 km

Hert vast in prikkeldraad Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 20-01-2024, 12.53 uur
Het dier heeft het niet overleefd.
Het dier heeft het niet overleefd.
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – De brandweer van Burgh-Haamstede is zaterdagmorgen ingezet voor een dier in de problemen in de bossen bij Burgh-Haamstede. Het hert heeft het niet overleefd.


De brandweerlieden werden omstreeks 08.40 uur opgeroepen voor de melding van een dier in de problemen aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Ter plaatse bleek dat er een hert vast zat met de achterpoot in het prikkeldraad. Het dier is rustig gehouden door een deuken over de kop te leggen. Hierna is de poot van het dier losgeknipt.

Vanwege de verwondingen is er een jager ter plaatse gekomen om het dier uit zijn lijden te verlossen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (23-1-2024 om 06:29)
Waar dient dat prikkeldraad voor vraag ik mij af
lekker Haij (20-1-2024 om 15:59)
Vanwege de verwondingen is er een jager ter plaatse gekomen om het dier uit zijn lijden te verlossen. Lezen is soms best moeilijk?????? Wim Wat denk je van dit dier met open wonden in de natuur? Dit hebben ze niet voor niks gedaan
Wim (20-1-2024 om 15:54)
Die had ik wel willen hebben voor in me diepvries
optimist (20-1-2024 om 15:34)
@Wim, ze moeten zich juist niet schamen...wanneer de wond te erg is, dan is het bij een hert niet te doen om daar dagen of weken aan te dokteren. Ze zijn wild en schuw, en zouden van de stress om opgesloten te zijn ook doodgaan. Dus daar doe je het beest geen plezier mee. Dat is hetzelfde als wanneer een paard een been breekt, dat is ook niet te behandelen en die worden ook altijd dood gespoten. Soms is dat het beste voor het dier zelf.
merien (20-1-2024 om 15:33)
dat was een makkie om dat hert af te schieten maar dat maakt weer wat minder overlast door de herten
joke (20-1-2024 om 14:25)
héél jammer voor dit lievediertje .
Cookie-instellingen beheren