Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (62) aangehouden bij brand Terneuzen

Toegevoegd: 20-01-2024, 14.07 uur
De politie onderzoekt of de man enige vorm van betrokkenheid heeft tot de brand.
De politie onderzoekt of de man enige vorm van betrokkenheid heeft tot de brand.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Politieagenten hielden zaterdagochtend een 62-jarige man uit Terneuzen aan. De politie onderzoekt of hij iets te maken heeft met de brand die zaterdagochtend woedde in een gebouw aan de Zeelandlaan.


Op zaterdag 20 januari 2024 rond 07.00 uur kwam bij het Operationeel Centrum een melding binnen dat er een man op of naast de N61/N290 liep. Vrijwel tegelijkertijd kwam er een melding binnen dat er brand woedde in een gebouw aan de Zeelandlaan. Een politieagent die naar de melding over de lopende man ging, trof op de Hoofdweg, ter hoogte van de kruising met de Spuiweg en de Maassingel, een man aan die naar brand rook. Hij hield de man, een 62-jarige inwoner van Terneuzen, vervolgens aan op verdenking van brandstichting.  De verdachte zit vast en wordt verhoord.

De brandweer ontfermde zich ondertussen over de brand aan de Zeelandlaan en schaalde op naar middelbrand. Tijdens de bluswerkzaamheden zijn onder andere tankautospuiten uit Sluiskil en Zaamslag ingezet. Al snel was duidelijk dat het gebouw niet meer te redden was. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Omdat het niet veilig is om het gebouw binnen te gaan, wordt het pand met een bouwkraan stukje voor stukje gesloopt, zodat de brandweer die delen kan nablussen. Dat kan nog enige tijd duren. De Veiligheidsregio waarschuwde zaterdagochtend voor de rook die vrijkwam bij de brand. Daarbij geldt nog steeds het advies uit de rook te blijven. Er worden metingen gedaan naar de mogelijke effecten van de rook voor de omgeving. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit, maar houdt alle opties open.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (21-1-2024 om 13:21)
Ja toch @Drica en @Mar waar rook is vuur inderdaad heterdaadje!
Drica (20-1-2024 om 16:39)
Waren het dan 2 brandjes in dezelfde omgeving?
mar (20-1-2024 om 14:21)
Goed opgelet en dus bijna heterdaadje. Ja als je naar vuur ruikt en er is een brand in de buurt!?
Cookie-instellingen beheren