Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Westerscheldetunnel twee uur afgesloten na ongeluk

Toegevoegd: 23-01-2024, 17.04 uur - Update: 23-01-2024, 19.21 uur
Door: Roland de Jong

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel (N62) is dinsdag in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een verkeersongeval. Inmiddels kan het verkeer weer volledig gebruik maken van de tunnel.


De hulpdiensten kregen rond 16.55 uur een melding van een aanrijding tussen meerdere voertuigen in de Oostbuis van de tunnel, de buis waarin het verkeer richting Borssele rijdt. Onder meer de brandweer werd opgeroepen. Dit omdat er een brandlucht zou zijn geroken. Zeker twee van de betrokken voertuigen moesten worden getakeld. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

Even na 18.00 uur kwam er weer wat verkeer uit de tunnel aan de zijde van Borssele. De tunnel was toen echter nog niet volledig opengesteld maar verkeer dat zich nog in de tunnel bevond kon onder begeleiding doorrijden. Het verkeer richting Terneuzen kon rond 18.25 uur worden hervat. De Oostbuis richting Borssele werd rond 18.50 uur vrijgegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (28-1-2024 om 11:43)
@John: Wat doet de traject controle eigenlijk fout, die zit stevig vast boven de wet en meet de gemiddelde snelheid, en als die te hoog is krijgt de overtreder een boete thuis. Wat doet in dit verhaal de traject controle eigenlijk fout?
Klokkenluider (24-1-2024 om 14:10)
Dat is ook zo @Jan zijn al aant stellen naar een tol vrij 2025 dus dat
fred (24-1-2024 om 12:26)
john, komt door de dagrij lichten, hun verlichting van de instrumenten brand dan ook , dus hebben ze er geen erg in enkele weken geleden tig auto s gezien in de mist zonder achterlichten, . oplossing, simpel, dashboard verlichting alleen bij dim - en groot licht. zal nog wel even duren als de fabrikanten daar achter komen.
Jan (24-1-2024 om 09:59)
Altijd lachen als ze na zoiets wel gewoon tol willen rekenen ipv een normale doorstroom realiseren.
Les Neuteboom (24-1-2024 om 08:36)
ik was op de fiets hahaha,
Vlissinger (24-1-2024 om 08:17)
Ach gossie toch, een paar mensen hier komen eens in een file te staan en zijn meteen helemaal van slag. Zijn niks gewend en moeten dan ook zeker nooit gaan winkelen in de randstad waar files dagelijkse kost zijn. Dan hebben we hier niks te klagen in het zeeuwse. De hulpdiensten hebben hier goed werk geleverd en snel ook gezien de omvang. Als ze dan ook nog een keer de A58 verbreden (de Vlaketunnel heeft 3 rijstroken), dan is alles opgelost in de zomer kwa Duitsers, maar ja, dan hebben de zieltjes niks meer te klagen.
Cookie-instellingen beheren