Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Twee personen naar ziekenhuis na grote brand Groede

Toegevoegd: 04-02-2024, 12.01 uur
Door: Eugène Harthoorn

GROEDE - De brandweer is zondagmorgen met meerdere eenheden ingezet voor een grote brand aan de Molenstraat in Groede. Twee personen zijn met rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.


De eerste melding van de brand werd omstreeks 11.40 uur gemeld. De brand woedde in de schoorsteen. Ter plaatse bleek de brand erger te zijn dan verwacht. Er was al branddoorslag naar de zolderverdieping. De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand. Brandweer Sluis, Breskens, IJzendijke en Cadzand zijn ter plaatse gekomen met hun tankautospuit. Brandweerlieden van brandweerpost Stampershoek bij Oostburg hebben hun hoogwerker ingezet.

De brandweer heeft aan het dak waar de brand woedde sloopwerkzaamheden moeten verrichten om goed de brand te kunnen bestrijden. De bewoners hadden zelf al een bluspoging gedaan. De woning is flink beschadigd door water- en rookschade. Twee personen zijn door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. In de naastgelegen woning is naast een beetje rook geen schade.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren