Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brabander krijgt celstraf voor seks met minderjarige

Toegevoegd: 07-02-2024, 19.30 uur
Brabander krijgt celstraf voor seks met minderjarige
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 29-jarige R. M. uit het Brabantse Heerle een celstraf van drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd. De veroordeelde had seks met een minderjarige.


De Brabander kreeg deze straf voor het hebben van seks met een destijds 13-jarig meisje dat hij in 2020 in Nieuwvliet leerde kennen op een familiefeest. Ze bleven contact houden en hadden bijna acht maanden lang seks . Naast het seksueel misbruik werd M. ook veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Tijdens de behandeling van de zaak ontkende M. dat hij een seksuele relatie met het meisje had, maar vond wel dat hij in de omgang met haar te ver was doorgeschoten.

De rechtbank neemt het hem met name kwalijk dat hij bleef schermen met het excuus dat hij het contact met haar niet kon verbreken omdat zij hulp nodig had. De eis van de officier van justitie om M. direct na het vonnis achter de tralies te zetten werd door de rechtbank afgewezen. Wel moet de veroordeelde een schadevergoeding van 15.000 euro plus 792 euro aan proceskosten betalen.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
50 ger (9-2-2024 om 08:21)
Hoe ziek moet je zijn om sex te hebben met een kind. Heb castreren is een oplossing en dan 5 jaar de cel in.
Tuinman (8-2-2024 om 18:47)
Raar dat er nog geen reacties zijn. Langer opsluiten en heel goed behandelen.
Adolfo (8-2-2024 om 16:36)
Dat is 20 jaar te weinig.
Cookie-instellingen beheren