Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gedumpte konijnen gevonden, 'hadden het anders niet gered'

Toegevoegd: 11-02-2024, 19.16 uur
De konijnen hebben inmiddels een nieuw thuis.
De konijnen hebben inmiddels een nieuw thuis.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Onlangs zijn op Walcheren gedumpte konijnen aangetroffen. Volgens de politie hadden de dieren het niet gered als de konijnen niet door iemand waren ontdekt.


De Middelburgse wijkagenten melden op Instagram dat in de polders regelmatig konijnen worden gedumpt omdat hun baasjes "er vanaf willen". In dit specifieke geval werd er volgens de politie voer bij de konijnen achtergelaten. "Desondanks mag het duidelijk zijn dat deze twee beestjes het niet gered hadden als er niemand was geweest die zich zouden ontfermen om de dieren", zo stelt de politie zondagmiddag.

Volgens de politie hebben de konijnen inmiddels een mooi huisje gekregen van degene die de dieren aantrof. De politie roept mensen op om goed na te denken voordat zij een huisdier nemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (12-2-2024 om 11:10)
Je moet toch wel heel erg van het padje af zijn, als je dit soort handelingen pleegt. Er wordt vaak gewezen naar onhoudbare toestanden in het buitenland. Maar we kunnen constateren dat er op het gebied van dierenwelzijn in Nederland ook heel veel mis is. gelukkig hebben deze twee beestjes het gered. De eigenaar moet zich diep schamen. Ik vind het crimineel gedrag.
bram goeree (11-2-2024 om 22:10)
zo ga je niet met dieren om .schandalig
Bezoeker (11-2-2024 om 20:34)
Walgelijk! Gelukkig hebben ze nou een liefdevol huisjes.
Kees (11-2-2024 om 19:24)
Als een kind zeg ik wil een konijn zou je als ouder na moeten denken...dat je er voor moet blijven zorgen.
Cookie-instellingen beheren