Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagenchauffeur (38) beboet voor fraude met tachograaf

Toegevoegd: 17-02-2024, 07.55 uur
Vrachtwagenchauffeur (38) beboet voor fraude met tachograaf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie heeft donderdag een vrachtwagenchauffeur een forse bekeuring gegeven voor Fraude met een tachograaf.


De politieagenten zagen op donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur bij de Westerscheldetunnel bij Terneuzen een vrachtwagen rijden die overhelde naar 1 kant en besloten het voertuig een stopteken te geven.  De 38-jarige bestuurder uit Leiden bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook gebruikte hij een tachograaf die niet van hem was en er was al te lang mee gereden.

De chauffeur heeft een bekeuring van minimaal 1100 euro gekregen. De vrachtwagen heeft met een andere chauffeur, die wel in het bezit was van een geldig rijbewijs, zijn reis vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
walter (20-2-2024 om 14:55)
@ad jonkers de tachograaf zit standaard in elke(nieuwe ) vrachtwagens, wat hier bedoeld wordt is de chauffeurspas, hij had waarschijnlijk de pas van een ander bij zich. @vlissinger, het kan ook een andere reden hebben waarom hij geen geldig rijbewijs had, misschien had hij alleen maar een rijbewijs voor de personenauto, en niet voor de vrachtwagen
Vlissinger (17-2-2024 om 10:50)
Waarschijnlijk een verlopen code 95 en dat betekent automatisch een ongeldig rijbewijs. Gebeurt wel vaker. Dan is hij ook wel heel dom als hij dan ook nog gaat opvallen met een verkeerd beladen trailer. De tachograaf wordt ook wel eens met magneten beinvloed rond de versnellingsbak. Of weer een dubbele chauffeurspas? In ieder geval is ook hier weer duidelijk dat zo'n lage boete geen zin heeft en dat de vervoerder waar deze chauffeur voor werkt al lachend gewoon door kan gaan met deze praktijken, want dit raakt ze financieel niet. Zo houden de controlerende instanties (ook ILT) het gevaar van oververmoeide chauffeurs op de weg in stand. Ik vraag mezelf dan af wat zij dan denken als ze weer bij een dodelijk vrachtwagen ongeval aankomen?
Pdw. (17-2-2024 om 09:08)
En helde die vrachtwagen toen niet meer over?
Ad Jonkers (17-2-2024 om 08:11)
Geen rijbewijs, een vreemd verkregen tachograaf, een ondeugdelijke lading. Boete van 1.100 euro is veel re weinig. Dergelijke wegpiraten horen niet thuis in het verkeer.
Cookie-instellingen beheren