Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 50 km

Bestuurder rijdt 116 km/uur te hard bij vluchtpoging Axel

Toegevoegd: 22-02-2024, 07.36 uur
De identiteit van de bestuurder is ondertussen bekend bij de politie.
De identiteit van de bestuurder is ondertussen bekend bij de politie.
© Foto: Politie Zeeuws-Vlaanderen
Door: Eugène Harthoorn

AXEL –  Afgelopen weekend ging de bestuurder van een Volkswagen Golf GTI er in Axel op hoge snelheid voor de politie vandoor. Hierbij werden meerdere overtredingen gemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


De bestuurder reed bij zijn vluchtpoging op de Koegorstraat met een gecorrigeerde snelheid van 176 kilometer per uur. Dit is 116 kilometer per uur harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De bestuurder reed meerdere keren door rood en negeerde het gegeven stopteken. Uiteindelijk is de bestuurder op de Axelsestraat in Terneuzen uit het voertuig gesprongen en weggerend. Het voertuig werd in beslag genomen.

De identiteit van de bestuurder is inmiddels bekend en tegen hem is dan ook proces-verbaal opgemaakt voor de gemaakte overtredingen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier zal beslissen wat voor straf de bestuurder krijgt en wat er met het voertuig gaat gebeuren. Mogelijk wordt het voertuig verbeurdverklaard.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (22-2-2024 om 15:05)
Voertuig door de schredder, rest van zijn leven 30 procent van zijn inkomsten inleveren, naar Fins voorbeeld, daar is het verkeer een stuk veiliger geworden.
een Moeder (22-2-2024 om 14:08)
Hy reed ook zonder politie vreselyk hard .
Corrie (22-2-2024 om 12:39)
Goed idee van Kees er is al genoeg afval
kees 100 (22-2-2024 om 12:20)
Niet zo`n slimme actie van de bestuurder Maar de auto kan er niks aan doen. gewoon verkopen en opbrengst naar goed doel, vernietigen heeft geen enkele zin.
Smeerkees (22-2-2024 om 11:57)
Onze moraalridder die zich altijd braaf aan de snelheid houdt is ook weer aanwezig, onze Ad! Op de snelweg had 180 geen probleem geweest mits je een ander niet in gevaar brengt zoals deze pannekoek doet op een 60 weg. Rijbewijs flinke tijd kwijt met een educatieve cursus of een tijdelijke hechtenis heeft meer nut.
Michel (22-2-2024 om 09:51)
Het is te hopen, dat ze deze achterlijke persoon zijn rijbewijs vernietigen en een boete geven waar hij jaren voor moet werken. Ook auto naar de schroot.
Cookie-instellingen beheren