Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oud-schoolmedewerker krijgt taakstraf na ontucht met leerling

Toegevoegd: 23-02-2024, 17.01 uur - Update: 24-02-2024, 21.34 uur
Oud-schoolmedewerker krijgt taakstraf na ontucht met leerling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 48-jarige man uit Renesse die ervan werd verdacht ontucht te hebben gepleegd met een 14-jarige leerling van het Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee, is daarvoor veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Ook moet hij in therapie en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan.


De man, een inmiddels ex-medewerker van de school, kwam tussen februari en mei 2021 met de jongen in contact via de datingsite Grindr. De jongen kwam in de schuur van de man en daar werd ook over seks gesproken. Bij één van die gelegenheden greep de man de jongen in zijn kruis en werd de jongen betast. Ook deed de man een poging om de jongen - tegen betaling - een bepaalde handeling te laten verrichten. Toen het gebeuren bij de school bekend werd, werd de man per direct ontslagen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Smeerkees (24-2-2024 om 13:59)
Nederland.. waar je als je een openstaande boete bijv. niet betaald je zwaarder gestraft wordt dan dit soort praktijken. Walgelijk land aan het worden. Mocht dit mijn kind zijn geweest zou deze smeerlap niet meer kunnen lopen of praten.
Vlissinger (24-2-2024 om 07:51)
Pedofielen zijn stuk voor stuk narcisten die macht willen hebben over kinderen. Het valt op dat ze altijd hele lage straffen krijgen in Middelburg. En een narcist therapie geven heeft niet zoveel zin omdat ze van oorsprong in hun eigen realiteit willen leven en het hooguit kunnen acteren dat de therapie helpt. Ze zitten gevangen in een loop. Pedo's laten ze hier dus gewoon doorgaan, want er is nauwelijks straf.Ongelooflijk wat een niveau.
willem (24-2-2024 om 05:18)
taakstraf IS geen straf. 2 maanden gevangenis is een betere straf want iemand die zich aan kinderen vergrijpt behoort daar tot de allerlaagste soort waar niemand zich met hem bemoeit.
Harrie Hengst (24-2-2024 om 00:36)
@adolfo@wtf Even serieus dit is toch gewoon een grap als je zo een man nog gaat belonen met allerlei hulp etc. En het dubbele straf, vinden jullie dan niet dat zulke mensen gewoon simpelweg een gevaar zijn voor deze samenleving, vooral voor kwetsbare en niet weerbare kinderen? Het zou je eigen kind maar zijn. Het zijn ook vaak dezelfde soort mensen die dit doen , zal die straf daarom zo laag zijn ? Ik snap er echt niks meer van , weten jullie misschien waarom hier zo mild tegen aan word gekeken ? En beoordeeld ?
Middelburger (23-2-2024 om 22:16)
Ben zwaarder aangepakt... voor te hard rijden Ben me rijbewijs en baan kwijt.. en inmiddels uit huis gezet !!! Heb nog nooit iemand ongewenst aangeraakt !
Adolfo (23-2-2024 om 18:32)
Ok hij kent het slachtoffer dus weet dat hij minderjarige is.deze man had zeker wel 3 maanden kunnen krijgen. Geld bieden en aanranding. Werkstraf is een grap..
Cookie-instellingen beheren