Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Automobilist krijgt boetes na achtervolging in Hulst

Toegevoegd: 24-02-2024, 07.30 uur
Automobilist krijgt boetes na achtervolging in Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst heeft de politie na een korte achtervolging iemand staande gehouden die vermoedelijk onder invloed had gereden. De persoon kreeg diverse processen-verbaal.


Tijdens een surveillance zagen politieagenten een personenauto rijden. Het kenteken werd opgezocht in het politiesysteem en toen bleek dat de bestuurder eerder verdachte was geweest van het rijden onder invloed, werd besloten een controle uit te voeren. De agenten gingen achter het voertuig rijden maar op dat moment schroefde de bestuurder zijn snelheid op.

De politie gaf de automobilist een stopteken maar dit werd genegeerd. Pas na een korte achtervolging kon de bestuurder alsnog worden gecontroleerd. Na de staandehouding testte de bestuurder positief op het gebruik van verdovende middelen, zo meldt de politie. Op het bureau werd een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan laat nog even op zich wachten.

De bestuurder krijgt in ieder geval boetes voor het rijden onder invloed, de hoge snelheid en het negeren van het stopteken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren