Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen tijdens MONO-actie op onder meer A58

Toegevoegd: 29-02-2024, 11.42 uur
Bekeuringen tijdens MONO-actie op onder meer A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een zogenoemde MONO-actie heeft de politie in de regio Zeeland-West-Brabant dinsdag in totaal 161 overtreders betrapt. In 128 gevallen was sprake van het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden.


De politie controleerde tussen 09.30 en 16.00 uur met behulp van een touringcar. Deze reed onder meer op de A58 tussen Etten-Leur en Heinkenszand. "In de touringcar was een MONO-camera geïnstalleerd. In de bus zaten zogenoemde spotters. Zij keken of bestuurders een mobiele telefoon of een ander apparaat vast hielden tijdens het rijden. In de buurt van de bus reden agenten in onopvallende politievoertuigen. Zij zetten weggebruikers aan de kant als vanuit de touringcar werd gezien dat iemand een overtreding maakte", zo legt de politie uit.

In totaal 90 bestuurders werden betrapt op het vasthouden van een mobiel apparaat en werden hiervoor aan de kant gezet door een agent. De camera in de touringcar legde bij het viaduct op de A58 bij Kloetinge vast dat 38 bestuurders een mobiele telefoon of ander elektronisch apparaat vasthielden. Ook kregen 16 weggebruikers een boete voor te hard rijden. Daarbij moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren. Verder constateerden agenten verschillende verkeersovertredingen zoals niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (3-3-2024 om 21:33)
Afvragen weet jij een betere manier dan .want iets afkraken zonder zelf met een goede oplossing te komen vind ik wel iets te gemakkelijk
willem (2-3-2024 om 07:59)
prima actie. nog een paar van die bussen aanschaffen. en al die klagers: als je je aan de regels houd kerijg je ook geen bekeuring.
Thijs (1-3-2024 om 13:41)
Waren ze maar zo scherp op criminaliteit! Maarja, het is als agentje of boetes schrijven of met de handen in de zakken niets doen. En als je een beetje geluk hebt, dan mag je ook nog burgers in elkaar beuken die voor hun burgerrechten demonstreren terwijl je vlucht voor mensen die aan het rellen zijn en de boel afbreken. Gaan ze ook ander huftergedrag aanpakken om daarmee de veiligheid te bevorderen? Zoals mensen die niet weten dat hun plek op de weg rechts is? Te langzaam rijden? Invoegen met 50 op een snelweg? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Of draait het zoals gewoonlijk weer alleen om het geld en niet om veiligheid? (retorisch) Voor de mensen die nu al zitten te snotteren, nee ik gebruik geen mobiel in de auto.
Michel (1-3-2024 om 13:28)
Goede actie.
Afvragen (1-3-2024 om 08:24)
Ze moeten zich afvragen of de opbrengst afweegt tov de kosten die met zich meebrengt. Zo’n A6 zuipt benzine en die mannen die erin zitten kosten ook veel geld.
bram goeree (29-2-2024 om 22:19)
prima actie .ga zo door
Cookie-instellingen beheren