Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 5 km

Verdachte fietsdiefstal verzet zich bij aanhouding

Toegevoegd: 09-03-2024, 09.32 uur
Verdachte fietsdiefstal verzet zich bij aanhouding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een 42-jarige Middelburger heeft vrijdagochtend verzet gepleegd toen politieagenten hem wilden aanhouden op verdenking van het helen van een fiets.


De verdachte was in de M.A. van de Puttestraat bij iemand op bezoek toen agenten hem wilden spreken over een fiets die hij bij zich had. De tweewieler zou namelijk mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Toen de agenten om het identiteitsbewijs van de Middelburger vroegen, weigerde hij dit te laten zien. Daarop ontstond volgens de politie een worsteling waarbij één van de agenten met zijn stroomstootwapen dreigde.

"De verdachte bleef zich verzetten en er waren meerdere agenten nodig om de man aan te kunnen houden. Hij is geboeid en naar het politiebureau overgebracht", zo vertelt de politie vanochtend. De fiets is in beslag genomen voor onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (9-3-2024 om 23:47)
Gewoon een lekkere stroomstoot geven....en dan nog 3x, gewoon omdat het kan. Tot iemand zijn driewieler jat dan is het de eerste die staat te janken bij de politie. K.. volk.
Redouane (9-3-2024 om 10:33)
Bij een redelijk vermoeden van het plegen van een strafbare feit, is men verplicht bij een staande houding door de Politie mee te werken en indien gevraagd is men verplicht om zijn/haar identiteitskaart te laten zien (Wet ID). Dat meneer niet meewerkte heeft er toe geleidt dat de Politie van staande houding naar aanhouding is gegaan. Strafbare feiten: 1. Het niet willen tonen van een identiteitskaart (Wet ID Art. 2) 2. Verzet bij aanhouding (wederspannigheid Art. 180 WvSr) 3. (Mogelijke) diefstal cq. heling (Art. 417 WvSr) Kortom: als je niets te verbergen hebt, altijd meewerken met de Politie.
Cookie-instellingen beheren