Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorrijder meegesleept onder achteruitrijdende vrachtwagen N62

Toegevoegd: 25-03-2024, 19.09 uur
De 74-jarige man wist zich vast te grijpen aan het chassis van de vrachtwagen.
De 74-jarige man wist zich vast te grijpen aan het chassis van de vrachtwagen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

BORSSELE – De motorrijder die maandagmiddag betrokken was bij een verkeersongeval met een vrachtwagen bij het tolplein bij Borssele, werd meegesleurd door een achteruitrijdende vrachtwagen.


De motorrijder raakte omstreeks 13.25 uur betrokken bij een verkeersongeval. De politiewoordvoerder laat weten dat een 48-jarige vrachtwagenchauffeur voor één van de kassa’s stond te wachten op een Duitse voorganger. Omdat alles vrij lang duurde, besloot de chauffeur achteruit te rijden en naar een andere kassa te gaan. Hierop keek de chauffeur in zijn achteruitrijcamera. Hierop was niets of niemand te zien. Hierop maakte de chauffeur de manoeuvre.

Na ongeveer 20 meter rijden werd de chauffeur door diverse omstanders tot stoppen gemaand. Er bleek toch een motorrijder achter zijn wagen te staan. De 73-jarige man uit Arnemuiden was onder het chassis beland en had zich vastgegrepen aan het chassis van de vrachtwagen.

De motorrijder is gecontroleerd door medewerkers van de ambulancedienst. Naast een pijnlijke enkel hield de man niets over aan het ongeval. De motor liep schade op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (29-3-2024 om 20:15)
De meeste vrachtauto's hebben een signaal en een wit achteruitrijlicht als ze achteruit rijden. Was dit met deze vrachtauto niet het geval??
een motor rijder (28-3-2024 om 23:08)
Even voor alle duidelijkheid ,rijdt 55 jaar motor ,17 a 18000 km per jaar De motor rijder stond 6 a 7 meter achter de vracht auto ,te wachten tot dat de auto weer verder gaat ,net zoals bij een stop licht Maar ,je verwacht niet dat een grote vrachtauto even naar een andere kassa wil ,zoals bij een supermarkt ,als er een rij staat even naar een andere rij gaat die korter is,niet enkel vrachtauto ,maar ook personen auto,s verwisselen zo van baan ,niet enkel op een tol -plein ,ondanks verlichting -camera -spiegels en kleding worden de motorrijders nog al eens niet gezien ,7 meter is erg kort om even met een motor HD weg te gaan ,je verwacht dit niet dan is zo,n auto zo bij je ,en wordt je 18 meter mee gesleurd ,
mo rijder (28-3-2024 om 17:33)
Bakkersjors het is niet mijn intentie om de schuldigen aan te wijzen.het verhalen van mij is bedoeld om motorrijders(zelf rij ik ook ) bewust te maken om je positie op de weg zo te plaatsen dat men je altijd kan zien en afstand houden dan kan je vooruit rijdend nog weg komen (meestal) want zoals je zelf zegt een zware motor trek je niet ff weg ,goede Pasen en let op het overige verkeer
bakkersjors (28-3-2024 om 11:08)
Iedereen die oplettend kijkt ziet toch dat de vrachtwagen met zijn truck in de verkeerde(verboden voor vrachtwagens) rij staat? De motorrijder MOET contant afrekenen, zelfs als hij in bezit is van een T-tag en staat WEL in de goede rij. Dus die staat gewoon goed. Het probleem, komt vaker voor....... is dat het tolhuisje niet altijd bezet is, de trucker heeft dat bemerkt, of gemerkt dat hij verkeerd stond en toen besloten om achteruit te rijden. De motorrijder heeft te laat in de gaten dat hij achteruit komt en ja ik rij zelf ook met een Harley en die weegt al gauw een 350 kg en trek dat maar eens snel opzij.....
mo rijder (27-3-2024 om 19:16)
De truker zit fout dat is gewoon duidelijk ,maar als motorrijder wordt je geleerd nooit dicht achter een groot voertuig te gaan staan en altijd dat je de spiegel kan zien (als ik jou kan zien zie je mij) geld eigenlijk ook voor een automobilist, gelukkig is het zonder letsel afgelopen,wel jammer van de H D
Emergo (26-3-2024 om 15:52)
@Connie Heel simpel, dan wordt alles aangepast naar een 2 rijstroken model per richting.
Cookie-instellingen beheren