Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

407 Woninginbraken in Zeeland in 2023

Toegevoegd: 26-03-2024, 11.58 uur
407 Woninginbraken in Zeeland in 2023
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Bij driekwart van de inbraken in Zeeland in 2023 was er sprake van een buit. In Middelburg werd er het vaakst een buit meegenomen.


In Zeeland werd er vorig jaar 407 keer ingebroken. Volgens een onderzoek van Independer lukte het in 73,5% van de gevallen om daadwerkelijk de woning binnen te dringen en persoonlijke eigendommen mee te nemen. Bij de overige geregistreerde meldingen bleef het enkel bij een inbraakpoging. In Zeeland wordt er iets minder ingebroken in vergelijking met de rest van Nederland.

In gemeente Middelburg werd het afgelopen jaar het meest ingebroken. Hier lukte het de inbrekers in 84,6 procent van de gevallen om in te breken en een buit mee te nemn. Ook in gemeente Schouwen-Duiveland slaagden de inbraakpogingen vaker dan elders in de provincie.

In gemeente Terneuzen bleef het juist het vaakst bij een poging. Daar werden wel de meeste meldingen gemaakt van een (poging) inbraak. In totaal werden er in deze gemeente 91 meldingen van inbraak gemaakt. In gemeente Noord-Beveland werd er het minst ingebroken of geprobeerd in te breken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (27-3-2024 om 18:06)
@Ad dat is waar waarom ga je niet zelf bij de politie werken, wellicht word het aantal inbreken wel minder probeer het eens uit!;)
bram goeree (27-3-2024 om 13:33)
een vraag .wanneer ze gepakt worden in hoeveel keer worden ze dan verplicht om alles terug te betalen ? ik denk heel weinig .de meeste komen er gemakkelijk mee weg (een flut strafje) en geen genoeg doening voor de slachtoffers ,wat veel frustratie oplevert en terecht
Smeerkees (27-3-2024 om 13:25)
Joh, je meent het Ad. zolang de straffen niet worden aangepast zal je dit blijven houden. Sla je een inbreker het huis uit, wordt jijzelf vervolgd. Te gek voor woorden.
henky (27-3-2024 om 10:19)
Tja het zei zo ,maar je moet je eigen ook afvragen of sommige mensen dan ook zorgvuldig met hen spullen omgaan ,maar dan nog moeten die gasten die stelen gewoon hen handen in hen zak houden ,de mensen denken vaak dit overkomt mijn/ons niet maar het gevaar ligt wel om de hoek . Je kan altijd ff de buren zeggen dat je weg bent, maar ingezien dat sommige buren ook niet te vertrouwen . DIT IS DE MENTALITEID /MAATSCHAPPIJ VAN DE LAASTE 20 JAAR
Ad Jonkers (26-3-2024 om 12:03)
Dat zijn er 407 te veel.......
Cookie-instellingen beheren