Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

120 Door de bebouwde kom: bestuurder aangehouden

Toegevoegd: 22-04-2024, 08.28 uur
120 Door de bebouwde kom: bestuurder aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - Na een achtervolging waarbij hoge snelheden werden gehaald, heeft de politie vannacht in Sint Jansteen een automobilist weten aan te houden. De bestuurder had in de tussentijd zijn voertuig achtergelaten maar hij kon door agenten worden achterhaald.


Agenten zagen het voertuig tijdens hun surveillance met hoge snelheid door Hulst rijden. Ze besloten de auto te volgen en constateerden dat de bestuurder met snelheden tot 120 kilometer per uur door de bebouwde kom reed. De achtervolging werd ingezet en hierbij reed de bestuurder met 120 kilometer per uur een kruispunt over, een rood verkeerslicht negerend. Volgens de politie werd vervolgens bijna een medeweggebruiker aangereden.

"Het stopteken dat wij gaven werd genegeerd en de automobilist behield zijn hoge snelheden. In Sint Jansteen besloot de bestuurder, samen met zijn passagier, het voertuig te dumpen en verder de benenwagen te nemen. Natuurlijk geven wij dan niet op. Na een korte achtervolging te voet wisten wij de bestuurder en de passagier alsnog staande te houden", zo vertelt de politie. Na de staandehouding werd de bestuurder aangehouden. De passagier mocht zijn weg te voet vervolgen.

De automobilist weigerde volgens de politie alle medewerking. Hij werd overgebracht naar arrestantencomplex Torentijd in Middelburg. De bestuurder wordt later gehoord door de recherche. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en wordt bij het CBR aangemeld voor een educatieve maatregel. Verder wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een rood verkeerslicht, het niet voldoen aan een stopteken, het niet voldoen aan de identificatieplicht, het begaan van een snelheidsovertreding van meer dan 50 kilometer per uur en de artikelen 5A (gevaarlijk rijgedrag) en 8 (rijden onder invloed).

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R. van Waes (22-4-2024 om 09:35)
Er wordt hier anders in de Zustersstraat te Sint Jansteen ook door enkele figuren flink geracet , en daar is het toch geen straat voor met veel wandelende mensen en spelende kinderen. Ik hou mijn hart vast.
Cookie-instellingen beheren