Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tientallen bekeuringen uitgedeeld bij controle Middelburg

Toegevoegd: 12-05-2024, 08.50 uur - Update: 12-05-2024, 12.56 uur
De politie controleerde 776 bestuurders.
De politie controleerde 776 bestuurders.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie heeft zaterdagavond en nacht rond de 60 bekeuringen uitgedeeld bij een controle in Middelburg. Er werden meer dan 775 personenauto’s gecontroleerd.

De politie hield in de loop van de avond en nacht een controle op de Mortiereboulevard in Middelburg. Diverse bestuurders werden op de rotonde geselecteerd om deel te nemen aan de verkeerscontrole. In totaal heeft de politie 776 automobilisten gecontroleerd.

Er bleken 10 bestuurders onder invloed van alcohol of drugs te rijden, daarnaast wilden 41 bestuurders geen rijbewijs tonen. Eén van de gecontroleerden heeft een bekeuring gekregen voor het niet handsfree bellen. Eén bestuurder had geen rijbewijs en twee toonden niet hun kentekenbewijs.

Daarnaast zijn er nog twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een autoverzekering en éénmaal voor het rijden door een rood verkeerslicht. Ten laatste heeft ook nog iemand een openstaande boete van 279 euro betaald. De belastingdienst heeft zesmaal een naheffing uitgevoerd ter waarde van 1500 euro.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (13-5-2024 om 15:34)
@ Frank de tank: U gelooft zeker zelf wel in Uw sprookje, of U schept graag op/ En wat betreft die rs6 ( geen idee wat dat is, ik denk iets als een auto ), ook dit soort voertuigen dienen zich aan de regels te houden. En ook een rs6 doet het prachtig in die grote pers.
bram goeree (13-5-2024 om 13:02)
Thijs dat er te weinig politie is weet bijna iedereen .dat hebben we te danken aan drie regeringen Rutte met hun bezuinigingen .maar ik ben het eens met Ed .je zal maar aangereden worden door zo een ''drankorgel'' dan praat jij denk ik wel anders .dus nogmaals een prima actie .en je kan het nu eenmaal niet voor iedereen goed doen ,zeker vandaag de dag niet
Ed (13-5-2024 om 09:13)
@Frank de tank: Hoezo burgertje pesten? Als je je zaakjes in orde hebt is er niks aan de hand! @ Thijs: Even 2 voorbeelden van dit weekend 12 jarige zwaargewond bij een ongeval door een beschonken bestuurder en een man die onder invloed van harddrugs had gereden en daarna iemand met een mes had bedreigd. Lijkt me dus dat deze acties hard nodig zijn. En ook al stoor ik mij ook dagelijks aan linksplakkers, drank rijders vind ik toch erger.
Remco (13-5-2024 om 06:50)
Mooi actie en goede vangst..
Albert (13-5-2024 om 06:49)
Alcoholcontrole prima, maar zijn ze de politieactie: geen bonnen voor een verlenging van de RVU helemaal vergeten?
Thijs (12-5-2024 om 20:30)
@Bram Je zou je eens moeten realiseren hoe weinig politie er beschikbaar is in het weekend voor serieuze zaken zoals misdaad. Dat bestrijden vind ik toch een heel stuk belangrijker dan wat overtredingen die makkelijk afgedaan worden met een boete. Jij toch ook? Probeer maar eens aangifte te doen. Of vind je misdaad niet zo erg omdat je er zelf nog geen slachtoffer van bent geworden? Dat is een oprechte vraag. De opbrengst van de boetes. Daar draait het om. Het gaat ze echt niet om jouw veiligheid beste Bram. Echt niet! Echte verkeershufters (zoals misschien als @ad?), die het verkeer echt in gevaar brengen zoals bijvoorbeeld linksplakkers blijven zoals gebruikelijk weer ongemoeid, even afgezien van het hele kleine percentage drankrijders
Cookie-instellingen beheren