Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

31 Konijnen in beslag genomen in Hansweert

Toegevoegd: 24-05-2024, 17.54 uur
In totaal werden er 31 konijnen aangetroffen en in beslag genomen.
In totaal werden er 31 konijnen aangetroffen en in beslag genomen.
© Foto: Dierenpolitie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

HANSWEERT – De dierenpolitie van Zeeland-West-Brabant heeft enkele weken meer dan 30 konijnen in beslag genomen bij en in een woning in Hansweert. De dieren zijn overgebracht naar een opslaghouder.

Enkele weken geleden werd de politie getipt dat er een groot aantal konijnen op een veldje buiten Hansweert huppelden. Al vrij snel wisten de dienders die gespecialiseerd zijn in het dierenwelzijn wie de eigenaar van deze knaagdieren was. Volgens de politie was er op dit adres al eerder een controle uitgevoerd rondom dierenwelzijn.

Toen de agenten bij het adres aankwamen, troffen zij daar een ernstig vervuilde tuin aan met daarin meerdere vervuilde hokken. In de hokken zaten nog acht konijnen. Deze zijn direct in beslag genomen.

Samen met de melder en de medewerkers van de dierenambulance zijn alle 31 konijnen gevangen. Deze in beslag genomen en overgebracht naar een geheime opslaghouder. De eigenaar heeft een proces—verbaal aangeschreven gekregen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (26-5-2024 om 14:38)
wat nog erger is is dat die persoon al eens eerder een waarschuwing heeft gehad en nu dit .zo een figuur zou nooit geen dieren meer mogen houden ,maar ja dit is Nederland tegenwoordig .VEEL TE SOFT
Drica (25-5-2024 om 21:25)
Zijn de dieren op de foto al dood? Zo vervoer je toch geen levende dieren>
Dierenliefhebber (25-5-2024 om 09:12)
Ze zitten inderdaad wel heel erg op elkaar.. in de tekst staat dienders gespecialiseerd in dierenwelzijn. Nu moet ik zeggen dat ik ook wel eens zo een 'diender' bij mijn paard heb gehad en die wist er toch bar weinig vanaf. Vond dat mijn paard van 33 er mager uitzag , logisch op die leeftijd en had nogal behoorlijk wat aannames die niet klopte. Uiteindelijk kan alleen een dierenarts beoordelen hoe of wat en zeker niet zo een rare agent die denkt dat hij alles weet.... (uiteindelijk hebben dierenarts en paardentandarts dit duidelijk gemaakt) als ik kijk naar de konijnen vind ik ze er zo nog geeneens heel slecht uit zien eigenlijk...
aishlynn (24-5-2024 om 22:41)
Nou vind ik dit ook niet echt een diervriendelijk vervoer .......!!!!
Middelburger (24-5-2024 om 20:48)
Hadden ze nu echt, geen groter doosje ???
Cookie-instellingen beheren