Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Belgen in problemen op Zeeuwse wateren

Toegevoegd: 01-08-2007, 12.31 uur
Door: KNRM Noordland

BURGHSLUIS - Dinsdagmiddag 31 juli, om 14.00 uur werd de reddingboot Koopmansdank van station Noordland opgeroepen voor hulp aan een sportvisboot op de Noordzee.

De 7 m lange Belgische visboot lag met 3 personen aan boord, een 32 mijl NW van het reddingstation met motorpech en dreef hulploos rond. De reddingboot heeft de sportvisboot, slepend achter zich terug gevaren en veilig in de binnenhaven bij de Roompotsluis afgeleverd.

Net terug om 18.15 uur en de Koopmansdank afgetankt te hebben, werd de bemanning van het station weer opgeroepen (foto's). Dit maal voor het binnen station met de reddingboot Harder. Nu werden zij opgeroepen voor hulpverlening bij een gestrande motorjacht. Dat was een 13 m groot motorjacht uit België met 2 personen aan boord.

Na een uitwijk manoeuvre was het motorjacht op de Nunnenplaat bij de haven ingang van Zierikzee terecht gekomen. Het water was vallend en de boot lag al flink schuin. Het bergingsvaartuig Mistral uit Zierikzee had de noodoproep ook gehoord en was als eerste hulp komen bieden. Ook een gezamelijke poging van het bergingsvaartuig en reddingboot, om het jacht van de plaat af te krijgen misklukte, het jacht zat muurvast.

Afgesproken werd dat vannacht bij hoogwater nog een poging zal ondernemen worden om het motorjacht los te krijgen. Buiten de schrik van de stranding, had het Belgische echtpaar op het motorjacht geen verwondingen, en zij besloten dan ook aan boord te blijven.

Om 20.30 uur was de reddingboot Harder weer terug op station.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren