Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Duiker verdronken in Oosterschelde

Toegevoegd: 26-08-2007, 19.16 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Een 69-jarige man uit Wilrijk (B) is zaterdag verdronken tijdens een dukktocht in de Oosterschelde.


De man die sinds 20.00 uur vermist werd, werd pas zondagochtend gevonden. Rond 01.45 uur werd de reddingsboot Koopmansdank van de KNRM opgeorpen om te gaan zoeken naar de man. Na enkele uren zoeken werd in overleg met het Kustwachtcentrum in Den Helder besloten om het zoeken bij daglicht voort te zetten.

Rond 06.15 uur werd de zoekactie voortgezet. Tijdens de zoekactie liep de reddingsboot Harder vast. Kort daarop vond de bemanning van de Koopmansdank in de buurt van de vastgelopen boot de duiker. Direct werd eerste hulp verleend.

De duiker werd vervolgens met spoed naar de wal gebracht. Daar bleek dat het slachtoffer al was overleden. Er zal onderzoek worden gedaan naar het overlijden van de man. Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zal de uitrusting van de man op technische mankementen onderzoeken.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren