Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Containerschip vast in Nauw van Bath

Toegevoegd: 13-02-2008, 12.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het Nauw van Bath is woensdagochtend rond 11.00 uur een 200 meter lang containerschip vastgelopen. Het gaat om de MSC EYRA, dat vaart onder Panamese vlag. Het schip is inmiddels weer los. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.

Het schip, geladen met in totaal 4.000 containers, ligt nabij boei 83 bij het Verdronken land van Saeftinghe. Het is vermoedelijk vastgelopen tijdens de mist. Leidinggevenden van de veiligheidsregio's Zeeland en Midden- en West-Brabant binnen de hulpverleningsketen werden na het ongeluk op de hoogte gesteld van het voorval.

De hulpdiensten spraken van een zogeheten GRIP 4 situatie. Dit houdt in dat er sprake is van een incident met (eventuele) gevolgen voor meerdere gemeenten. Praktisch gezien houdt dat in dat één van de betrokken burgemeesters wordt aangesteld als bestuurlijk leider. Formeel is er sprake van een ramp en zodoende wordt ook de Commissaris van de Koningin in kennis gesteld van het incident.

Het schip kon aan het einde van de middag worden losgetrokken. De sleepboten Union 11, Schelde 20 en Union Emerald werden ingezet om hulp te verlenen. Het scheepvaartverkeer voor schepen langer dan 150 meter lag enige tijd stil.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren