Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Zoektocht naar vermiste duiker gestaakt

Toegevoegd: 06-04-2008, 12.14 uur
Zoektocht naar vermiste duiker gestaakt
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - De hulpdiensten hebben de zoekactie naar de vermiste 34-jarige duiker in de Oosterschelde bij Sint-Philipsland gestaakt. Rond het oude pontje bij Anna Jacobapol-der is sinds het einde van de ochtend uren met helikopters, boten en brandweerduikers naar de Belg gezocht, maar hij kon tot op heden niet worden gevonden. De waterpolitie verwacht dat de man is overleden.


Rond 11.55 uur kwam bij de Regionale Alarmcentrale in Middelburg via zijn twee duikbuddy's de melding binnen dat de man al anderhalfuur onder was en dat hij vermoedelijk in de problemen was geraakt. De drie waren samen gaan duiken op een diepte van ongeveer 35 meter.

Duikploegen uit Goes, Bergen op Zoom, Dinteloord, Tholen en Middelburg werden opgeroepen om de man te gaan zoeken. Ook werden ploegen uit Sint-Philipsland, Stavenisse, Brouwershaven en Sint Annaland naar het oude pontje Anna Jacobapolder - Zijpe aan de Sluisweg en de Rijksweg gestuurd te assisteren. Ook werd de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 ingezet.

Later werden ook diverse boten ingezet. Onder meer de reddingsboot Harder van het KNRM-station Noordland/Burghsluis werd ingezet bij de zoekactie, waaraan ook een politiehelikopter met sonarapparatuur meedeed. Tijdens de zoekactie was het scheepvaartverkeer op last van de verkeerspost in Wemeldinge enkele uren gestremd.

Aan het einde van de middag, rond 16.00 uur werd besloten de zoekactie stop te zetten. De duiker had immers maar voor één uur perslucht bij zich en volgens de waterpolitie is er dus vrijwel geen kans dat de man nog levend naar boven wordt gehaald.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renee (11-4-2008 om 23:32)
Weer een stel zonder buddy lijn. Met een lijnte kan je elkaar in ieder geval niet kwijtraken. Want wat heb je er aan als je buddy boven op je wacht terwijl jij misschien wel een flauwte heb. En dan altijd maar dat hele diepe duiken van die Belgen. Heel erg voor zijn vrouw en kindertjes.
Erik (10-4-2008 om 17:35)
Ik ben bovendien zelf brandweerman en sportduiker, het ongeval van de brandweerduiker is niet te vergelijken met dit ongeval. Er worden totaal verschillende technieken en uitrustingen gebruikt.
Erik (10-4-2008 om 17:34)
Het is waar dat er meer belgen duiken dan nederlanders maar die belgen moeten eens leren van het gebruik van een buddylijn. Het kost maar een paar euro en je hebt constant contact met elkaar. Niet alleen in nood maar ook als je iets leuks of moois ziet onder water..
R. (10-4-2008 om 13:55)
Barend heeft volkomen gelijk met zijn reactie. Duikers die zo in de oosterschelde duiken weten echt wel wat ze doen, maar problemen kunnen altijd ontstaan. kijk naar de brandweer duiker die pas terug helaas om het leven is gekomen. Mischien is deze duiker wel vast komen te zitten in een visnet.
Kees (10-4-2008 om 00:08)
Het zijn toch niet alleen belgen die bij duikongevallen betrokken zijn lijkt mij. Kijk maar naar het duikongeval in het kanaal Terneuzen-Gent, ook profesionele mensen overkomt dit! Het is en blijft een risicovolle tak van sport/beroep. Desalnietemin erg triest!
Anoniem (7-4-2008 om 19:20)
Nou jah best erg..!!
Cookie-instellingen beheren