Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Storm zorgt voor overlast in de provincie

Toegevoegd: 28-05-2000, 23.59 uur
Storm zorgt voor overlast in de provincie
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op 28 mei 2000 trok een klein lagedrukgebied langs Nederland naar het noordoosten. Aan de zuidflank van dit laag was een krachtig windveld aanwezig waarin de gemiddelde windsnelheid opliep tot meer dan 25 m/s, een zeer hoge waarde voor eind mei.


Dit stormveld bereikte zuidwest Nederland ongeveer halverwege de ochtend waarna het langzaam verder trok over het noordwestelijke deel van Nederland. Alleen langs de kust en op het IJsselmeer bereikte de wind stormkracht, rest van het land had vooral last van zware windstoten.

De storm zorgde echter voor flink wat overlast. In Zeeland moesten tal van brandweerploegen flink aan de slag om omgevallen bomen en losgewaaide takken weg te halen. De Goese brandweer was vanaf 10.15 uur continue in actie geweest voor het verhelpen en beperken van stormschade.

In totaal werden door het Goese korps tot 17.00 uur 's middags 35 uitrukken verwerkt. De coördinatie van het geheel werd uitgevoerd vanuit de kazerne in Goes, dit om de alarmcentrale in Vlissingen te ontlasten. Bij alle uitrukken ging het om omgewaaide bomen of grote losgewaaide takken.

In twee gevallen werden auto's totaal vernield doordat er bomen op vielen. Aan de Van Goghstraat in Goes en aan het Westeinde in Kloetinge vielen bomen op auto's. Aan het Westeinde werd in de val van een grote boom bovendien een schutting en een lantaarnpaal meegenomen.

Aan de Brederodestraat in Kloetinge, de Schengestraat en de Graaf Adolfstraat in Goes, de Walstraat in 's-Heer Arendskerke en de Inlaag in Wolphaartsdijk vielen bomen tegen woningen die daardoor licht beschadigd raakten. Aan de Westwal moest een flinke boom uit voorzorg omver gehaald worden omdat deze op een aantal woningen dreigde te vallen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren