Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Grote brand verwoest schuur in Nisse

Toegevoegd: 12-03-2000, 23.59 uur
Grote brand verwoest schuur in Nisse
Door: Roland de Jong
NISSE - Een grote brand heeft op zondag 12 maart in Nisse een grote schuur volledig in de as gelegd.

De uitslaande brand brak rond 13.30 uur uit in de monumentale landbouwschuur van hofstede Torenzicht uit 1736. De gemeentelijke brandweer Borsele bestreed het vuur met 5 tankautospuiten en ongeveer 60 manschappen.

De karakteristieke Zeeuwse schuur, met rieten kap, brandde voor de helft af, de overige helft en het aangebouwde woonhuis konden behouden blijven. Met behulp van de 47-50 werd het vuur in de kap bestreden en werd een deel van het rieten dak uit elkaar gehaald om het vuur te kunnen stoppen.

Met de 47-72 werden extra persluchtflessen aangevoerd. Na ongeveer twee-en-half uur blussen kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De nablussing duurde, mede vanwege het deels verwijderen van het rieten dak, nog diverse uren.

De brand ging gepaard met forse rookontwikkelding die in de weide omtrek te zien was.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren