Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 14 km

Grote brand verwoest partycentrum Wemeldinge

Toegevoegd: 06-04-2000, 19.11 uur
Grote brand verwoest partycentrum Wemeldinge
Door: Brandweer Goes
WEMELDINGE - Een grote uitslaande brand verwoestte in de nacht van woensdag op donderdag de monumentale schuur uit 1752 van partycentrum Schoudee in Wemeldinge.

De korpsen van Kapelle en Wemeldinge werden omstreeks 02.20 uur gealarmeerd. Om half drie werd de Goese brandweer gealarmeerd met het verzoek om met de autoladder en het haakarmvoertuig met dompelpomp ter plaatse te gaan. Naast de twee tankautospuiten van de gemeente Kapelle kwam ook het blusvoertuig van Yerseke ter plaatse.

Het partycentrum is gevestigd in een monumentale boerderij met rieten dak aan de rand van Wemeldinge. De waterwinning kon weliswaar zeker gesteld worden, maar voor de nablussing moest worden overgeschakeld op water uit het Kanaal door Zuid-Beveland. Hiervoor werd de Goese dompelpomp ingeschakeld.

Met behulp van de Goese autoladder kon ternauwernood doorslag naar de aan de schuur grenzende woning worden voorkomen. De vuurzee kon net voordat deze de woning bereikte tot staan worden gebracht. De schuur is totaal afgebrand. De schade loopt volgens de eerste schattingen richting de één miljoen gulden.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren