Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jeugdbrandweerdag groot succes

Toegevoegd: 31-05-2008, 18.01 uur
Jeugdbrandweerdag groot succes
Door: Manfred Berrevoets
OVEZANDE - Zaterdag werd er een jeugdbrandweerdag gehouden in Overzande. Basisschoolkinderen uit Driewegen, Ellewoutsdijk en Overzande deden mee aan de dag vol activiteiten.

De kinderen moesten spelenderwijs een aantal opdrachten vervullen. Er moest een vlam in de pad gedoofd worden en gericht met water worden gespoten. Ook moesten de kinderen door een rooktunnel kruipen en voorzien van een veiligheidsbril een stuk in een auto knippen. Tevens kon men met een ladderauto van de brandweer Goes de hoogte in.

Op het plein kreeg de jeugd uitleg over de Westerscheldetunnel en de brandweervoertuigen die hiervoor gebruikt worden als er een calamiteit is in deze tunnel. Tevens werd het waterkanon van het schuimblusvoertuig gedemonstreerd en werd het snel interventie voertuig ,voorzien van verlichting en de blusmiddelen, tentoongesteld.

Door het warme weer was het vooral bij de plaatsen waar zelf met water mocht worden gespoten een natte en dolle pret. De organisatie spreekt van een geslaagde dag.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leontien (31-5-2008 om 21:22)
Complimenten voor de organisatie, de kinderen hebben erg genoten van alle spectaculaire activiteiten