Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Zeiljacht in problemen bij Domburg

Toegevoegd: 14-06-2008, 14.18 uur
Zeiljacht in problemen bij Domburg
Door: Manfred Berrevoets
DOMBURG - Zaterdagmorgen om tien voor half zeven werd de bemanning van de reddingsboot Uly van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij opgeroepen om een zeiljacht met zeil- en motorproblemen te helpen.

Een schipper, de enige opvarende, kwam met zijn negen meter lange zeiljacht ter hoogte van Domburg in de problemen. De man was niet meer in staat om het grootzeil te reven doordat het tuigage boven in de mast onklaar was geraakt.


Na een tijdje varen op de motor gaf ook deze de geest en hij zag het niet zitten om alleen verder te zeilen met een zeil wat niet naar beneden kon worden gehaald. De redders van de KNRM hebben de jacht vervolgens naar een steiger bij de sluis van Noordland gesleept.

De schipper was opgelucht en besloot de KNRM te steunen door een 'redder aan wal' te worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chivas (14-6-2008 om 17:49)
Een redder aan wal is een donateur van de KNRM die jaarlijks ( of vaker ) een bijdrage stort om het werk KNRM te steunen
KdH (14-6-2008 om 17:46)
Mario, de KNRM noemt haar donateurs, zij die het werk van de Reddingmaatschappij financieel ondersteunen 'Redder aan de wal'.
Arie (14-6-2008 om 16:39)
Een redder aan wal is een donateur van KNRM. Het is inderdaad niet slim om alleen te gaan varen.
Mario (14-6-2008 om 16:01)
Wat is een redder aan wal? ja uh ik ben mischien een leek hoor maar wie gaat er nou er alleen opuit?
Cookie-instellingen beheren