Weerbericht:
Helder, van het oosten uit wolkenvelden, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeilboot omgeslagen op Oosterschelde

Toegevoegd: 22-06-2008, 15.36 uur
Zeilboot omgeslagen op Oosterschelde
Door: Manfred Berrevoets
WISSENKERKE - De KNRM is afgelopen vrijdag een omgeslagen vaartuig te hulp geschoten op de Oosterschelde.

Rond kwart over elf werd er gemeld dat er een Catamaran met één persoon aan boord was opgeslagen op de Oosterschelde ter hoogte van Wissenkerke. Door de variabele wind kwam de zeiler in de problemen en sloeg om. De zeiler was vervolgens op zijn boot gekropen en had alarm geslagen met zijn GSM telefoon.


De reddingsboot was snel ter plaatse en heeft met man en macht geprobeerd de Catamaran weer rechtop te krijgen. Omdat het zeil van de boot volledig op het water lag lukte het de redders niet om de boot rechtop te krijgen. De zeilboot is door de reddingsboot naar het een standje gesleep en daar lukte het om de Catamaran weer rechtop te zetten.

De zeilboot is vervolgens naar de trailerhelling van de Roompot Marina gebracht. De zeiler raakte niet gewond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren