Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Ernstig ongeval met tractor Wemeldinge

Toegevoegd: 05-09-2008, 10.06 uur
Ernstig ongeval met tractor Wemeldinge
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Bij een ernstig ongeval op de Westelijke Kanaalweg bij Wemeldinge is vrijdagochtend tenminste één persoon gewond geraakt.


Rond kwart over negen kwamen een personenauto en een tractor frontaal met elkaar in botsing. De personenauto, met achter het stuur een 24-jarige vrouw uit Tilburg, wilde een vrachtwagen in halen, hierbij kwam ze frontaal in botsing met een tegemoetkomende traktor. De traktor, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Kapelle, sloeg om en belandde op zijn kant in de berm. De 16-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij.
 
De 24-jarige vrouw belandde met haar auto aan de andere kant van de weg en kwam bekneld te zitten in haar voertuig. Ze werd door brandweerpersoneel uit haar auto bevrijd waarna ze met nog onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de brandweer zijn er ook twee ambulances ingezet en is de hulp ingeroepen van de Rotterdamse traumahelikopter. Deze is enige tijd later weer gecanceld.

Beide voertuigen zijn voor nader technisch onderzoek overgebracht naar een bergingsbedrijf.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (5-9-2008 om 11:56)
Zo, dat moet een flinke klap geweest zijn. Sterkte!
Anita (5-9-2008 om 11:54)
Tractoren rijden je met hoge snelheid voorbij, zonder rekening te houden met voetgangers (met hond) en fietsers. Sommige auto's trouwens ook. Kan er nou niet eens een beetje rekening met elkaar gehouden worden, als ik aan de kant ga, minder dan ook eens snelheid en vlieg niet voorbij aub!
Weggebruiker (5-9-2008 om 11:44)
Het zal wel meevallen met die s-bocht als ieder maar op zijn eigen weghelft blijft. Rij er zelf per dag minstens 4 keer over heen en als dan ook nog de snelheid aangehouden wordt die je daar mag rijden, dan kan er van jou kant niks gebeuren.
Leonard (5-9-2008 om 11:43)
Men zou de snelheid van traktors meer moeten controleren. Ik fiets iedere dag van Kapelle naar Goes, daar rijden traktors je soms met een hoge snelheid voorbij. Ik ben bang dat er nog eens een (dodelijk) ongeluk gebeurt met een fietser. Trakkerbestuurders: houd meer rekening met ons als fietsers.
Jan (5-9-2008 om 11:40)
Niet alleen ongelukken, maar ook bijna ongelukken met een tractor. Als je in de polder een tractor tegen komt... Je houd je hart vast. Veel sterkte voor de slachtoffers.
Liesbeth (5-9-2008 om 11:26)
@ Tamara: Er is al een rijbewijs nodig om op een trekker te rijden.
Cookie-instellingen beheren