Weerbericht:
Vandaag enkele buien, komende nacht mist
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 340 km

Ierse vissers in problemen op Noordzee

Toegevoegd: 24-10-2008, 08.52 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De reddingboot Koopmansdank is donderdag een sportvisboot te hulp geschoten die in problemen was gekomen.

De tien meter lange boot, met aan boord zeven Ierse vissers, was op de Noordzee aan het varen in de buurt van boei R5 toen de schroef het begaf. De KNRM heeft het bootje onder het toeziend oog van diverse andere watersporters naar de haven Roompot Marina gesleept.


De vissers waren overigens hun gloednieuwe boot 'The Pirate' aan het uitproberen toen het probleem zich voordeed. Ze deden dat om voorbereid te zijn op het visfestijn dat na dit weekend plaats vindt. Het 44e WK bootvissen wordt dit jaar gehouden in Nederland.

De Sportvisserij Nederland is de organiserende partij. De wedstrijden, die vanuit Colijnsplaat worden gestart, worden gedurende de week van 27 t/m 31 oktober gehouden op de Noordzee. Een 15 tal landen doen mee aan dit kampioenschap.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren