Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Messen gevonden tijdens heropend moordonderzoek

Toegevoegd: 02-11-2005, 22.49 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Zeeuwse politie heeft wellicht vooruitgang geboekt in de heropende moordzaak rond de Biggekerkse oud-advocaat Terwoert.

Bij de politie kwam na het heropenen van de moord-zaak een tip binnen van de huidige bewoner van het pand waarin Terwoert woonde. Deze bewoner had in 2003 een mes gevonden in zijn tuin. Vandaag zocht de politie daarop met metaaldetectoren de tuin van de woning af. De politiemensen troffen tijdens dat onderzoek eveneens een mes aan.

Zowel het mes dat in 2003 werd gevonden als het mes dat vandaag werd aangetroffen is door de politie veiliggesteld en voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Nader onderzoek door het NFI moet uitwijzen of de messen wellicht gebruikt kunnen zijn als moordwapen. Marinus Anton Terwoert werd in 6 maart 1993 dood aangetroffen in zijn woning aan de Vroonweg in Klein-Valkenisse. De toen 79-jarige man werd door messteken om het leven gebracht.

De woning van het slachtoffer ligt aan een doodlopende weg die overgaat in een door toeristen druk gebruikt wandelpad en fietspad door de duinen en aan een ruiterpad. Deze omgeving werd destijds grondig door de politie onderzocht, maar zonder resultaat. Algemeen bekend was dat Terwoert altijd veel geld in huis had. Hij was licht dementerend en ook was algemeen bekend dat hij vaak de huisdeur openliet.

De politie ging destijds uit van een roofmoord aangezien er diverse spullen uit de woning werden vermist na de moord. Vermist werden (en werden) onder meer een kluissleutel, een zwarte platte aktetas, een gouden broche met een safier in het midden en twee briljanten ernaast, de giropas van het slachtoffer en vermoedelijk een geldbedrag van enkele duizenden guldens.

Ondanks de vele getuigenoproepen van de politie en het grootschalige onderzoek dat op de moord volgde werd nooit een dader aangehouden voor de moord. De Zeeuwse politie denkt met nieuwe technieken wellicht uiteindelijk toch tot een veroordeling te komen. Zij heet daarom het moordon-derzoek op 25 oktober van dit jaar opnieuw opgestart. Om te zorgen voor nieuwe tips heeft de Hoofdofficier van Justitie in Middelburg een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Heeft u informatie over deze heropende zaak: belt u dan met politie Zeeland op het gratis telefoonnummer 0800 – 3366000 of; schrijf gratis naar politie Zeeland, o.v.v. ‘zaak Terwoert’, antwoordnummer 634, 4330 VB Middelburg of; e-mail naar [email protected]


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren