Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 127 km

Vermiste man Scharendijke zat thuis

Toegevoegd: 10-01-2009, 12.05 uur
Vermiste man Scharendijke zat thuis
Door: Roland de Jong
SCHARENDIJKE - De schaatser waarnaar zaterdag enige tijd werd gezocht bij Scharendijke zat gewoon thuis.


Omstanders zagen rond het middaguur de muts van de man in een wak van de watergang aan de Kapelleweg tussen Brijdorpe en Loperskapelle drijven. Ook waren er schaatssporen richting het wak zichtbaar. Daarop werd direct groot alarm geslagen. Brandweerduikers uit Goes en Tholen (foto) alsmede de traumahelikopter uit Rotterdam werden opgeroepen.

Juist toen er met een boel mensen over het ijs werd gelopen om de man mogelijk onder het ijs aan te treffen kwam het verlossende woord. De 59-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland was aan komen lopen bij een boerderij in de buurt. Politieagenten snelden naar de boerderij.

Toen ze daar ter plekke kwamen bleek de man alweer weg te zijn. Hij was (logisch) in zijn auto gestapt en onderweg naar huis. Dus... de agenten togen naar de woning van de man. Daar spraken ze met de man. Hij had een lekkere warme douche genomen en droge kleren aangedaan. Hij verklaarde inderdaad door het ijs te zijn gezakt, maar op eigen kracht uit het wak te zijn geklommen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loe (11-1-2009 om 15:52)
Ja tuurlijk, ben je blij en gelukkig dat je uit dat wak gekropen bent, ga je terug om je hoed te halen. wat denk je nou zelf? Schandalig dat we op dit eiland met al dat water geen duikteam meer hebben. Gelukkig was het nu niet nodig, maar wie weet de volgende x?
Jammer (11-1-2009 om 02:14)
Ik kan het wel begrijpen na zo'n ervaring, maar het is toch jammer dat de man zijn hoed niet mee naar huis heeft genomen, dan was er vast heel wat commotie minder geweest.
Kees (10-1-2009 om 18:19)
Goed dat er alarm geslagen wordt, alleen moeten duikers 3 kwartier en de andere een uur rijden om er te komen. te zot voor woorden, alleen bergen is dan nog mogelijk. het duikteam op schouwen moest toch opgegeven worden. nu had je ze hard nodig kunnen hebben.
Oc (10-1-2009 om 16:59)
Had het deze morgen gelezen en dacht ;;dit is verschrikkelijk'' nu 5 uur s`middags ben blij voor de man! toch wel goed dat er alarm werd geslagen
Cor van Leeuwen (10-1-2009 om 15:29)
Gelukkig dat die man niks is overkomen.
B. (10-1-2009 om 14:37)
Nou gelukkig, hopelijk is ie weer lekker opgewarmd! Fijn dat er nog mensen het zekere voor het onzekere nemen... en toch alarm hebben geslagen hoewel dit nu gelukkig overbodig was
Cookie-instellingen beheren