Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaarwisseling kostte Kapelle 25 duizend

Toegevoegd: 13-01-2009, 09.43 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - In de gemeente Kapelle is deze jaarwisseling voor bijna 17.000 euro schade ontstaan als gevolg van vandalisme. Met alle kosten voor voorbereiding en opruimen komen de totale kosten op 25.000 euro. De cijfers worden deze week gepubliceerd in de Scheldepost.


Bij veel schadegevallen ging het om vernielde afvalbakken. Ook werden ruiten en een straatnaambord vernield. Verder waren er ook forse schades aan speeltoestellen. Alhoewel niet duidelijk is of deze schade direct in verband staat met de jaarwisseling heeft burgemeester Siebe Kramer deze toch in de totale berekening meegenomen.Deze jaarwisseling werd in totaal voor bijna 17.000 euro schade aangericht aan speeltoestellen. Het ging onder meer om de glijbaan in het speelhuisje achter de Golf-supermarkt in Kapelle en een schommel en een klimhuisje in de Elstarstraat.
 
De gemeente heeft dit jaar regelmatig de vraag gekregen of niet alle afvalbakken preventief verwijderd zouden moeten worden. Kramer geeft aan dit voor de komende jaarwisseling opnieuw kritisch in overweging moet worden genomen, maar dat het weghalen en herplaatsen veel mensuren en dus ook financiële middelen kost.

Verder zal de gemeente proberen voor komende jaarwisseling een helderder beeld te schetsen van de regels rondom het gebruik van carbid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (14-1-2009 om 14:48)
En dan doen ze het in wemeldinge niet en dan laten ze daar ook niets van weten aan de jeugd van goh jongens jullie hebben je netjes gedragen dit jaar hou het zo vol ! ook dat mag! k gemeente!
Jan Kees (14-1-2009 om 14:28)
Wat is nu € 25.000,- Ik Komop zeg welke gemeente heeft er nu niet last van? Kapelle zegt het teminsten misschien wel een slechte naam maar ik hoor niks van de andere gemeentes daar hoor je niks van die kosten lopen ook te hoog op om dat te mogen vertellen..
LeK (13-1-2009 om 19:34)
Even optel som: of de gemeente werkers ( die door het rijk betaald worden) voor december de prullebakken laten verwijderen...(Anders rijden ze ook maar rondjes)of na 1 januari na ca. 70% / 80% van alle prullebakken die ze laten hangen vernieuwen door de zelfde medewerkers...Wat zou nu meer kosten?
Iemand uit Kapelle (13-1-2009 om 17:32)
Nou Kapelle, daar gaat je goede naam! Tsjonge jonge zeg, dit is toch triest?! Wat heeft het nou voor nut om zó vandalistisch bezig te zijn?! Mensen, en dan vooral de jeugd, gebruik toch eens je botte verstand! WAT BEREIK JE HIER NOU MEE?! Laat de spullen van een ander heel!
Frans 1 (13-1-2009 om 12:20)
Heeft er zich al eens iemand afgevraagd hoe het komt dat er zo een groot verschil is tussen België en Nederland voor wat de jaarwisseling betreft? (...en niet alleen de jaarwisseling)
Mark (13-1-2009 om 11:07)
Het is toch te gek voor woorden dat op een dorp als Kapelle dat de burgers de jongeren niet weg sturen bij speeltoestellen enz... Meer politie rond die tijd en eventueel burgerwacht !!
Cookie-instellingen beheren