Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 167 km

Wateroverlast in Breskens door hoog water

Toegevoegd: 10-02-2009, 16.20 uur
Wateroverlast in Breskens door hoog water
Door: Roland de Jong
BRESKENS - Hoog water heeft vanmiddag in de haven van Breskens voor flinke wateroverlast gezorgd. Kades bij de haven liepen onder water.
 
Vissersboten die lagen afgemeerd leken werden volledig omringd door water, bankjes verdwenen bijna onder water en bij het KNRM-bemanningsverblijf stond het water tot aan de voordeur. Het waterschap sloot de Panoramaweg uit voorzorg af.
 
De beide Zeeuwse waterschappen staan vanwege de hoge waterstand paraat. Morgen zal worden geïnventariseerd of er schade is ontstaan aan de kustlijn.
 
Zie ook:
- Waterschappen in staat van paraatheid (10-02-2009)

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Donald (11-2-2009 om 14:57)
Zijn er nu nog mensen die denken dat we niet gaan ontpolderen ? Al dat extra water door de verdieping moet ergens naar toe met een zuidwester storm
Johan (11-2-2009 om 11:24)
@Bram en Jan: wat heeft de stormvloedkering hier mee te maken? Kijk eerst eens op een landkaart waar Breskens ligt voordat je zoiets onzinnigs roept...
M. (11-2-2009 om 11:18)
Maar dit is echt niet zo heel bijzonder. Er staan niet voor niets waarschuwingsborden.
MEL (11-2-2009 om 08:25)
Bram, Jan, waar wonen jullie? Breskens ligt aan de Westerschelde en niet aan de Oosterschelde hoor en dit komt regelmatig voor, maar nu was het water mede door de harde wind extreem hoog opgedreven. Heb ooit eens uren gewacht op de boot, omdat de brug in het water lag door hoog water, was 1976...
Breskens (10-2-2009 om 21:26)
Hoogwater in Breskens gebeurt vaker zoals je ziet zie je de kotters op de foto normaal bij hoogwater staat dat deel ook een beetje onder maar zo extreem nooit. ik mis ook de OVD haha. en dat busje is ook wel gek die mag zijn auto wel afsoppen.
A (10-2-2009 om 21:13)
Die mooie volkswagen transporter bus kan je ook wel weg gooien dat ding dat roest straks van onder je kont vandaan!
Cookie-instellingen beheren