Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 95 km

Kinderen waarschuwen in 30zone Nieuwland

Toegevoegd: 17-02-2009, 08.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Kinderen van basisschool De Lonneboot uit Nieuw- en Sint Joosland hebben vanochtend in hun dorp automobilisten gewaarschuwd voor de gevaren van te hard rijden.
 
De kinderen deden mee aan een staandehoudactie van de gemeente Middelburg, Veilig Verkeer Nederland en de Politie Zeeland. Tijdens de actie controleerde de politie met een lasergun op snelheid. Automobilisten die minder dan dertig reden kregen een sjaal uitgereikt.


Iedereen die tussen de dertig en de veertig kilometer per uur reed werd door de kinderen aangesproken op zijn of haar gedrag en kreeg een gele kaart. Mensen die nog harder reden werden door de politie apart genomen. Zij kregen een boete.

Volgens Anja Jonkman-Kuijl, communicatiemedewerker van de gemeente Middelburg, reageren de meeste automobilisten positief op de actie. Mede het feit dat bestuurders juist door kinderen op hun verkeersgevaarlijke gedrag worden aangesproken heeft een positief effect, aldus Jonkman.

Het is niet de eerste keer dat in de gemeente Middelburg een staandehoudactie wordt georganiseerd. Al enkele jaren worden met enige regelmaat zulke controles gehouden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (18-2-2009 om 15:47)
Jo, je hebt helemaal gelijk.
Jo (17-2-2009 om 22:57)
Mattijs, Je hebt regels en daar heb je jezelf aan te houden!!! Je hebt met mensen/kinderen te maken die deelnemen aan het verkeer, en als die iets plotseling doen en je rijdt 50 km kun je wel goed opletten maar ga je het qua remweg echt niet redden hoor!!
C haak (17-2-2009 om 16:29)
@ Mathijs - zet jij maar eens een pion neer en rem eens een keer meet een snelheid van 30 en een keer met 50.Kijk dan maar eens wat je remweg is.Bedenk daarna dat die pion een bal is waar een kind mee aan het spelen is,en dus die bal wil pakken in zijn spel.Uitkomst? 30 km onzin?Dacht het niet!
Tim (17-2-2009 om 16:09)
Ik ben tim ik heb meegedaan aan deze actie, en ik heb nog voor de camera verteld, en ik vond het een goede actie en het was ook heel leuk!
Souburger (17-2-2009 om 16:06)
Ja prima aktie hoor,de wet moet veranderd worden,veranderen,niet meer 3x waarschuwen,nee niet meer doen gelijk na 1x waarschuwen rijbewijs en auto voorgoed inbeslag nemen,en ja dat geldt voor autos, motoren en scooterrijders, vrachtwagens, dus die 30 kilometer zones hebben geen enkele zin.
Matthijs (17-2-2009 om 15:25)
Worden die kinderen nu ook al geïndoctrineerd met die onzin? 50 rijden is NIET gevaarlijk. Niet opletten wel! 30km zones wekken schijnveiligheid, grote kop in de krant paar dagen terug. Als iedereen nou gewoon eens goed oplet dan hoeft ons belastingsgeld hier niet aan verspilt te worden.
Cookie-instellingen beheren