Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Bandencampagne van start gegaan

Toegevoegd: 18-02-2009, 12.07 uur
Bandencampagne van start gegaan
Door: Anne Goudzwaard
MIDDELBURG - Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en wethouder Harbers van Rotterdam hebben vandaag de campagne 'De Nieuwe Band' gestart.


Elk jaar moet het aandeel van het Nederlandse wagenpark dat uitgerust is met De Nieuwe Band 5 procent groeien. De Nieuwe Band is een band die voldoet aan de toekomstige, strengere EU normen voor grip, geluid en rolweerstand. Als onderdeel van de campagne zal de Rijksdienst voor het Wegverkeer banden gaan beoordelen op deze eigenschappen.

Consumenten kunnen zo bij de keuze voor nieuwe banden bewust bijdragen aan het milieu en hun eigen portemonnee. Want De Nieuwe Band is niet duurder en levert bovendien wat op.

Zo bespaart het brandstof en slijt hij minder snel. De Nieuwe Band is veiliger omdat deze meer grip op de weg heeft. Ook is de Nieuwe Band zuiniger omdat hij minder rolweerstand heeft. Als alle Nederlandse automobilisten overstappen op De Nieuwe Band dan neemt het verkeerslawaai af met 2 tot 3 decibel. Dit is qua geluidservaring een halvering van het lawaai.

De komende tijd staat ook de bandenspanning centraal in de campagne. Controle op de bandenspanning wordt ook een vast onderdeel van de APK. De campagne is onderdeel van Het Nieuwe Rijden. SenterNovem voert de campagne uit in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ano (19-2-2009 om 16:08)
Lijkt me dat een band met meer grip ook meer rol weerstand heeft en ook meer geluid maakt! enige voordeel zou dan kortere remweg zijn!
M geleynse (18-2-2009 om 22:41)
Uit vinding van de eeuw ????? meer grip op de weg.... minder geluid .... minder rol weerstand.... ook een mindere remweg????? nee t,zal toch niet ???
Ano (18-2-2009 om 20:32)
@gianna! dus volgens jou is het verkeerslawaai maar 6db? als dat zo is zal ik voortaan wat zachter praten of mijn mond houden:-)
Peter (18-2-2009 om 20:20)
Hebben ze echt niks beters te doen, iets aan de crisis of zo, strakt zit nederland helemaal op zijn gat. Wat komt er toch een onzin uit die lui, langer doorwerken, inleveren,die mensen denken alleen aan de schatkist, anders kunnen ze zelf niet op vakantie.
F. (18-2-2009 om 19:02)
'De nieuwe band' da's net zo'n irritant verschijnsel als 'het nieuwe rijden' waarbij allerlei kneuzen opeens op 1,5km vóór een stoplicht al van het gas gaan 'om de wereld te verbeteren' ,schei ff uit! Controleren en aanpassen van de bandenspanning, dát helpt!!
Gianna (18-2-2009 om 18:50)
Even lezen Ano: 2 a 3 decibel: "Dit is qua geluidservaring een halvering van het lawaai"
Cookie-instellingen beheren