Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Twee gewonden bij aanrijding N59 Kerkwerve

Toegevoegd: 18-02-2009, 17.00 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Laurens Jobse

KERKWERVE - Bij een aanrijding op de N59 bij Kerkwerve zijn woensdagmiddag rond 13:55 uur twee gewonden gevallen.


Ter hoogte van wegwerkzaamheden botste een 71-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland in zijn personenwagen op een stilstaand busje. De auto reed dwars door de tijdelijke afzetting met stoplichten. Het busje is na de botsing in een naastgelegen sloot beland. 

De man reed over de N59 komende uit de richting van Burg-Haamstede en gaande in de richting van Zierikzee. Ter plekke was energiebedrijf Delta bezig met werkzaamheden in de berm. Men had de rijstrook in de richting van Zierikzee afgezet.

Het verkeer werd over de vrije rijstrook geleid door middel van tijdelijke verkeerslichten. Voor deze lichten stonden vanuit de richting van Burgh-Haamstede al een aantal auto's te wachten toen de 71-jarige naderde. Hij reed de auto's via de rijstrook voor tegengesteld verkeer voorbij.

Toen de 71-jarige automobilist naar rechts uitweek voor een tegenligger, die bij groen licht de rijstrook opreed, reed hij door de afzetting en botste tegen een busje van de Delta dat langs de weg geparkeerd stond. Door de botsing raakte het busje op zijn zijkant in de sloot. Aan de achterzijde van het busje liep net een medewerke van Delta. Die werd door de bus geraakt.

Zowel de 71-jarige man als de medewerker van de Delta raakten gewond. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Goes en Dirksland. Hier bleek dat de verwondingen van beide mannen meevielen.

In verband met technisch onderzoek was de weg enige tijd afgesloten voor het verkeer. Het verkeer werd ter plekke omgeleid. Rond 16.55 uur werd de weg weer vrijgegeven. De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (19-2-2009 om 22:54)
Is levensgevaarlijk om zo een auto te bestruren als je die stoplichten niet ziet gelukkig zat er niemand in die bus helemaal met jan eens...
Jc (19-2-2009 om 17:36)
Helemaal mee eens! eerst denken dan praten jan
Vooroordeel (19-2-2009 om 14:36)
@Jan .. Wat weet jij van de bekwaamheid van deze man ? ... Misschien is ie wel niet goed geworden .. Misschien heeft ie even een blackout gehad ... Oordeel niet met zoveel gemak over iets dat je zelf nog niet is overkomen, maar wat je ooit wel zelf kan gebeuren.
Jan (19-2-2009 om 13:34)
Deze bestuurder is volgens mij niet bekwaam genoeg om nog auto te rijden,een gevaar op de weg
Cookie-instellingen beheren