Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen met luchtdrukpistool opgepakt

Toegevoegd: 01-03-2009, 20.41 uur
Door: Roland de Jong
SCHOONDIJKE - Op de Willemsweg in Schoondijke is zondag een 16-jarige jongen aangehouden die in het bezit was van een luchtdrukpistool.


De politie had rond 01.45 uur de melding gekregen dat een tweetal personen in een personenauto zich verdacht ophield bij het Dorpsplein. Even later zagen agenten de betreffende auto rijden op de Willemsweg en gaven de bestuurder een stopteken.

In de auto lag, half onder de voorstoel een luchtdrukpistool. De eigenaar hiervan, de 16-jarige jongen, werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal werd hij later weer in vrijheid gesteld.

Het wapen is in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lucht (3-3-2009 om 00:15)
@Mathijs - Dan ken jij de wapenwet niet.Luchtpistolen en geweren vallen onder categorie IV. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_wapens_en_munitie Ouder dan 18 op eigen terrein. Wat deze jongens dus deden is verboden. Heeft het wapen gelijkenis met een echt pistool. Dan is het Cat.I en dus verboden
Matthijs (2-3-2009 om 20:49)
Een luchtdruk pistool is NOOIT toegestaan. Je mag het niet eens in je huis hebben liggen. Wel triest van die 'bejaarde' die de politie belde over het 'verdacht ophouden'. Wat was er zo 'verdacht' dan? Liep hij met het pistool te zwaaien? Of zaten ze alleen maar te chillen? Typisch angst cultuur.
Ikk (2-3-2009 om 15:09)
Heb 4 jaar geleden voor hetzelfde geintje moeten voorkomen. De eis was 35 uur taakstraf, maar ben er zonder taakstraf vanaf gekomen. Mijn luchtdruk pistool van 250 euro is wel vernietigd! Dat vond de rechter een hoog genoege straf voor iemand van 16
Lucht (2-3-2009 om 08:15)
Een luchtdrukpistool is alleen toegestaan. Mits je 18 jaar bent en het gebruikt op EIGEN terrein. Op de openbare straat ermee lopen is verboden. Verder wel flauw om het in beslag te nemen. Een mes van de blokker is net zo gevaarlijk. En dat mag je wel hebben.
Cookie-instellingen beheren