Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Adviessnelheid op Zanddijk Yerseke

Toegevoegd: 17-03-2009, 13.35 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De Provincie Zeeland heeft op de Zanddijk (N673) in Yerseke borden met een adviessnelheid van 60 kilometer per uur om het aantal ongelukken te verminderen.


Volgens de provincie is gebleken dat automobilisten op de Zanddijk onvoldoende rekening houden met het feit dat deze smalle en bochtige weg niet geschikt is om met hogere snelheid te berijden.

Vorig jaar zijn er enkele ernstige ongevallen gebeurd waarbij auto's van de dijk zijn gereden. De provincie hoopt dat de bordjes zulke ongelukken voortaan kunnen voorkomen.

Aanvankelijk was de Provincie van plan om op de weg een verplichte snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur in te voeren.

Na overleg met de gemeente is besloten om voorlopig een adviessnelheid aan te geven en het effect hiervan af te wachten. Wanneer blijkt dat de maatregel onvoldoende effect heeft op het snelheidsgedrag, zal alsnog een verplichte snelheidslimiet worden aangegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iesenaar (17-3-2009 om 19:41)
Dit is echt een klasse oplossing. Een enkeling zal nu de 60 aanhouden, de rest gaat geirriteerd inhalen. Het aantal ongelukken zal nu vast wel minder worden. Die dijk kun je gewoon met 80 rijden, als iedereen dat eens zou doen. Bestaat er geen bord VERPLICHT 80 ?
Ye (17-3-2009 om 19:11)
Jammer dat de Provincie alles weer denkt op te lossen met snelheidsbeperkingen ... Begin eerst eens met het vernieuwen van asfalt waar nodig. Met name in enkele bochten is de staat van het wegdek de afgelopen paar jaar sterk verslechterd !
Samantha (17-3-2009 om 19:08)
Ik rij daar zelf ook 60.. vind het een enge dijk. Ik rijdt liever over de postweg.
Matthijs (17-3-2009 om 19:06)
Snelheid is in nog geen 10% van alle ongevallen de oorzaak. Deze maatregel is dus compleet zinloos en veroorzaakt idd zoals rené al zegt alleen maar gevaarlijke situaties.
Die dijk is oke 2 (17-3-2009 om 18:16)
Je moet op die dijk niet aan je radio draaien of inhalen in bochten, maar dat moet je nergens doen. Al diegenen die van die dijk rijden is meestal hun eigen schuld, maar dan word de schuld al snel bij die dijk gelegd. Ik weet plaatsen waar dijken cq bergwegen wel minder zijn. Italie of Spanje??
Die dijk is OKE (17-3-2009 om 18:12)
Ikzelf rijd altijd 80 á 90 km over die dijk, en dat doe ik al 20 jaar ongeschonden. Heb ik nu altijd geluk gehad, of hebben anderen nu zoveel pech?? NEE, je vliegt er pas van af als je niet oplet of niet kunt rijden, en dan word de oorzaak snel bij de dijk gelegd. Maar die dijk is gewoon goed
Cookie-instellingen beheren