Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 288 km

Nieuwe reeks coniferenbranden

Toegevoegd: 19-05-2009, 02.53 uur
Nieuwe reeks coniferenbranden
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de nacht van maandag op dinsdag hebben in Middelburgse diverse coniferen in brand gestaan. Het gaat om de eerste hagenbranden sinds de aanhouding van twee verdachten vorige week.
 
De eerste brand woedde rond 00.40 uur in de Oude Koudekerkseweg. Een kleine tien minuten later was het raak in de IJsselstraat. Later waren in zeer korte tijd ook nog branden in onder meer de Johan Constantin Mathiasstraat, de Prinsenlaan en de Dauwendaelselaan.
 
De Stadsgewestelijke brandweer zette in totaal drie bluswagens in om alle branden te kunnen doven. Door de brandjes was de politie extra alert. Met name rondom Middelburg-Zuid en Dauwendaele werden vrijwel alle auto's aan de kant gezet en ook werden diverse kentekens genoteerd. Of dat iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.
 
De twee verdachten die dinsdag werden aangehouden voor de reeks branden daarvoor werden maandag weer vrijgelaten. Wel werd bekend dat dit weekeinde een derde verdachte was opgepakt. Hij zit nog vast.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corinne (19-5-2009 om 12:55)
Ik vind het erg dat er klakkeloos gewezen wordt naar de 2 jongens van 13. iedereen heeft kunnen lezen dat ze vrijgelaten zijn, dus iedereen kan denken van o, we zullen we nogeens wat brand stichten want er zijn nu toch verdachten en ze zijn vrij. Ik geloof niet dat hun dit gedaan hebben vannacht.
Arjan (19-5-2009 om 12:38)
Als de juiste persoon/personen gepakt zijn gewoon een gepaste straf.. Alle beschadigde bomen er met de spa er uit laten halen. Na 1 boom hebben ze zoveel blijnen op hun handen dat ze de volgende keer wel bedenken voordat ze stommigheid uithalen. Gr a
M. (19-5-2009 om 12:27)
Tip: camera plaatsen als u ook coniferen heeft en politie/onderzoeksteam kan mobiele telefoons traceren wie in de buurt is geweest rond tijdstip brand.
Aan iedereen (19-5-2009 om 11:45)
En daar gaan we weer > met het vingertje wijzen.... De mensen die gelijk met hun oordeel klaar staan zijn maar ZIELIGE FIGUREN. Ik hoop dat deze mensen zelf eens vals beschuldigt worden. En iedereen naar hun zal wijzen.. Kijk eens vaker in de spiegel...
Willem (19-5-2009 om 11:36)
De politie laat niemand vrij Poebeer, dat doet de rechter...
Paul (19-5-2009 om 11:36)
Het is, triest wat er in jullie stad gebeurt. Hopelijk, dat het gerecht, zegeviert. Nog steeds geen gewonden, of erger, maar je kunt erop wachten.
Cookie-instellingen beheren