Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Nieuwe reeks coniferenbranden

Toegevoegd: 19-05-2009, 02.53 uur
Nieuwe reeks coniferenbranden
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de nacht van maandag op dinsdag hebben in Middelburgse diverse coniferen in brand gestaan. Het gaat om de eerste hagenbranden sinds de aanhouding van twee verdachten vorige week.
 
De eerste brand woedde rond 00.40 uur in de Oude Koudekerkseweg. Een kleine tien minuten later was het raak in de IJsselstraat. Later waren in zeer korte tijd ook nog branden in onder meer de Johan Constantin Mathiasstraat, de Prinsenlaan en de Dauwendaelselaan.
 
De Stadsgewestelijke brandweer zette in totaal drie bluswagens in om alle branden te kunnen doven. Door de brandjes was de politie extra alert. Met name rondom Middelburg-Zuid en Dauwendaele werden vrijwel alle auto's aan de kant gezet en ook werden diverse kentekens genoteerd. Of dat iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.
 
De twee verdachten die dinsdag werden aangehouden voor de reeks branden daarvoor werden maandag weer vrijgelaten. Wel werd bekend dat dit weekeinde een derde verdachte was opgepakt. Hij zit nog vast.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder van 4!!! (19-5-2009 om 09:10)
Mensen,mensen,jullie hebben je roeping als rechter echt wel gemist hè!!!Ik snap niet dat iedereen zo oordeelt terwijl ze er helemaal niks van weten.Ik heb gelukkig tot nu toe 4 hele brave,maar wie weet ooit...Hou je alsjeblieft met je eigen zaken bezig als je er niets van afweet!!
Piet (19-5-2009 om 08:36)
Nou RON, je weet het allemaal wel heel goed he. Misschien zijn het gewoon weer dezelfde ventjes die het gedaan hebben, al eens bij nagedacht?Ze zijn immers weer vrij!!!
Corinne (19-5-2009 om 08:36)
Het lijkt me stug dat de 2 13jarige jongenstjes hier weer achter zitten. Neem aan dat de 2 heertjes wel extra in de gaten gehouden worden door ouders/verzorgers. Nu ineens dat ze vrijgelaten zijn begint het weer opnieuw en goed ook door op 5 plaatsen brand te stichten. Erg dat dit doorgaat.
Petra (19-5-2009 om 08:19)
Dit is echt triest , die jongens worden er op deze manier wel erg doortrapt ingeluisd. Hoop dat de echte daders gepakt worden , ze hebben echt heropvoeding nodig .
Ja-Ja (19-5-2009 om 08:13)
Politie noteer kentekens van auto's.??Politie s'nachts beter uitkijken naar fietsers of brommers lijkt mij en controleren. Daders blijven niet wachten op de komst politie. De echte dader[s] lachen zich rot. Het schijnt nu een sport te worden en de dader[s] voelen zich heel stoer.[Niet terecht].
Jessica (19-5-2009 om 08:08)
Wie zegt dat dit nieuwe brandstichters zijn die willen bewijzen dat de jongen (onterecht) zijn vrijgelaten misschien zijn het ze zelf wel weer of weet jij zelf toevallig meer?????
Cookie-instellingen beheren