Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 28 km

Nieuwe reeks coniferenbranden

Toegevoegd: 19-05-2009, 02.53 uur
Nieuwe reeks coniferenbranden
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de nacht van maandag op dinsdag hebben in Middelburgse diverse coniferen in brand gestaan. Het gaat om de eerste hagenbranden sinds de aanhouding van twee verdachten vorige week.
 
De eerste brand woedde rond 00.40 uur in de Oude Koudekerkseweg. Een kleine tien minuten later was het raak in de IJsselstraat. Later waren in zeer korte tijd ook nog branden in onder meer de Johan Constantin Mathiasstraat, de Prinsenlaan en de Dauwendaelselaan.
 
De Stadsgewestelijke brandweer zette in totaal drie bluswagens in om alle branden te kunnen doven. Door de brandjes was de politie extra alert. Met name rondom Middelburg-Zuid en Dauwendaele werden vrijwel alle auto's aan de kant gezet en ook werden diverse kentekens genoteerd. Of dat iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.
 
De twee verdachten die dinsdag werden aangehouden voor de reeks branden daarvoor werden maandag weer vrijgelaten. Wel werd bekend dat dit weekeinde een derde verdachte was opgepakt. Hij zit nog vast.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B. (19-5-2009 om 06:38)
Jee, t houdt niet op! worden de eerdere verdachtten gebruikt om zelf vrij uit te gaan?????deze ellende moet eens stoppen en de dader(s) passend en niet te licht gestraft!!! ik wil niet geloven dat de eerder aangehoudene dit hebben gedaan... zou erg dom zijn.
P (19-5-2009 om 06:11)
Wel toevallig vrij en alles staat weer in de hens!
Ron (19-5-2009 om 03:17)
Dat nu juist in twee verschillende uithoeken van onze stad mensen proberen te bewijzen dat de twee 13-jarige kereltjes ten onrechte (voorlopig) zijn vrijgelaten is wel heel triest. Deze nieuwe brandstichters dienen het lid op de neus te krijgen.
Cookie-instellingen beheren