Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 41 km

Nieuwe reeks coniferenbranden

Toegevoegd: 19-05-2009, 02.53 uur
Nieuwe reeks coniferenbranden
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de nacht van maandag op dinsdag hebben in Middelburgse diverse coniferen in brand gestaan. Het gaat om de eerste hagenbranden sinds de aanhouding van twee verdachten vorige week.
 
De eerste brand woedde rond 00.40 uur in de Oude Koudekerkseweg. Een kleine tien minuten later was het raak in de IJsselstraat. Later waren in zeer korte tijd ook nog branden in onder meer de Johan Constantin Mathiasstraat, de Prinsenlaan en de Dauwendaelselaan.
 
De Stadsgewestelijke brandweer zette in totaal drie bluswagens in om alle branden te kunnen doven. Door de brandjes was de politie extra alert. Met name rondom Middelburg-Zuid en Dauwendaele werden vrijwel alle auto's aan de kant gezet en ook werden diverse kentekens genoteerd. Of dat iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.
 
De twee verdachten die dinsdag werden aangehouden voor de reeks branden daarvoor werden maandag weer vrijgelaten. Wel werd bekend dat dit weekeinde een derde verdachte was opgepakt. Hij zit nog vast.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (19-5-2009 om 08:05)
Ze waren in de nacht van maandag op dinsdag toch vrij? of mischien heeft iemand anders ze aangestoken om de politie op een dwaalspoor te zetten. ik heb wel geen coniferen maar voor het zelfde geld steken ze je auto in de brand.
Johan (19-5-2009 om 07:52)
De 2 13-jarigen kunnen de branden niet hebben gesticht als ze inderdaad thuis zaten (huisarrest). De 15-jarige zit vast dus ook die valt af. Dan is er dus nog iemand anders die nu doorgaat met brandstichtingen of de indruk wil wekken dat de 13-jarigen hiervoor verantwoordelijk zijn.
Nicole (19-5-2009 om 07:52)
Het kan maar 1 van die 2 13-jarige jongetjes geweest zijn want die andere had huisarrest, ik denk dat het iemand anders is geweest en die gewoon heeft gewacht tot dat die verdacht weer vrijgelaten werden, en dan weer hun slag slaan.
Anja (19-5-2009 om 07:51)
Ik denk niet de 2 vrijgelaten jongens dit gedaan hebben, na een weekje Torentijd. Ik denk dat er nu een andere gek is op gestaan.
Zoop (19-5-2009 om 07:10)
Nou, dan maar weer wat verdachten een weekje vasthouden ?
Anoniem (19-5-2009 om 06:43)
Het is nu gelijk duidelijk dat iemand de 2 verdachten er in wilde luizen.
Cookie-instellingen beheren